Egymást gyalázzák a jobboldali szavazók Orbán megszorításai miatt! Könnyen széteshet a Fidesz tábora

Kép: Echo TV

Ilyet sem láttunk még: egymást gyalázzák a Fidesz szavazói a megszorítások miatt! Ezt a szétesést még Orbán sem tudja megállítani!

Szétszakadni látszik a Fidesz tábora: Orbán hívei már egymást gyalázzák, egymást gyanúsítják árulással. Pedig csak arról van szó, hogy a Fidesz-kormány olyan gyorsan változtatja a hazugságait, hogy azt a fideszes szavazók már követni sem tudják, nemhogy megemészteni. Így fordulhatott elő, hogy miután a jobboldali sajtó hetek óta azon röhög, hogy Nyugaton korlátozzák az intézmények hőmérsékletét, Gulyás Gergely egyszer csak bejelentette: nálunk is legfeljebb 18 fok lehet az állami intézményekben.

A Vadhajtások nevű jobboldali heccportál pedig elkövette azt a „hibát”, hogy megírta Gulyás bejelentését ezzel a címmel: „Óriási a baj: 18 fokot írhatnak elő az állami intézményekben”. A hatás döbbenetes volt:

a fideszes szavazók nekiestek a jobboldali portálnak, árulónak bélyegezve őket, amiért megírták az igazságot!

Az igazságtól elszoktatott fideszes hívek közül sokan el sem hitték, hogy Gulyás Gergely ilyesmit mondott. „Ezt ki mondta ilyenről nem volt szó. Nem kell hazudni” – írta egy posztban egy olvasó, míg a cikkhez érkezett kommentek egy része egyenesen baloldalinak nevezte Vadhajtásokat.

Az oldalt fenntartó Bede Zsolt ezen annyira kiborult, hogy rögtön neki is ment az őt gyalázó kormánypárti hozzászólóknak. Kitett egy posztot a Vadhajtások Facebook oldalára. Konkrétan ezt:

0911 Bede poszt

 

Az egészben az a szép, hogy Bede Zsolt a nagy löttyös indulatában még azt is elismerte: vannak olyan jobboldali portálok, amelyek nem tudósítanak a Fidesz-kormány számára kellemetlen hírekről. De a leginkább figyelemre méltó megjegyzés mégiscsak az, hogy

a jobboldali propagandista leírta: talán nincs is szükség a Vadhajtások nevű portálra.

Hiába, ilyen az, amikor egy elnyomó rendszer elsőként a saját gyermekeit falja fel. A Fidesz-kormány hazugságai olyan gyorsan változnak, hogy azzal már a saját propagandistái sem tudják tartani a tempót. A kormánypárti hírfogyasztók pedig csak kapkodják a fejüket, hogy ami tegnap még fekete volt, az a mai központi álláspont szerint már fehér. Jelzik ezt a hozzászólások is, amiket a 18 fokos hőmérsékletet előíró cikkhez írtak. Ilyen például ez:  „de ezt én ugy hallottam, hogy nyugaton van, nem a magyaroknál”. Vagy ez: „Vagyis ugyanazt csináljuk amin még pár napja nevettünk. Azt hiszem nagyon megvagyunk vezetve.” Mindezek alapján úgy tűnik,

morálisan kezd szétesni a Fidesz tábora,

és ez a folyamat csak gyorsulni fog, ha megérkeznek az első rezsiszámlák, vagy be kell ülniük 8 órát dolgozni a valóban 18 fokos hivatalokba. Persze, mindez nem egyik pillanatról a másikra megy végbe:

az elvakult Orbán-hívők valószínűleg árulónak bélyegzik azokat a fideszeseket, akik ki merik mondani az valóságot,

és ez olyan törésvonalakat generál a Fidesz szavazótáborában, hogy egy idő után már Orbán sem tudja egy közösségben tartani a híveit. A kérdés csak az, hogy ez a folyamat mikor éri el azt a kritikus pontot, ami már a Fidesz-kormány bukásának a lehetőségét is felveti. Addig is azonban, amíg ez be nem következik, nézzük ezt a jobboldali belső háborút azzal a biztos tudattal, hogy egyetlen pofon sem megy rossz helyre.

Ha valaki esetleg üzenni szeretne a mélységesen megbántott Bede Zsoltnak, cikkünk végén a Facebook-bejegyzésére kattintva megteheti.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!