Fideszes gazdasági hullarablás fenyegetéssel: amit Orbán embere tett, arra már nincsenek szavak!

Fotó: Népszava

Rengeteg katás vállalkozás szűnt meg szeptember 1-től, de mint kiderült, még ezután is fizetniük kell a fideszes iparkamarának. Ha ezt nem teszik, rájuk uszítják az adóhatóságot. Ha viszont már kifizették az éves tagdíjat, de nem működnek tovább, a hátralévő negyedév miatt nem jár nekik semmilyen visszatérítés!

Ilyen egy fideszes gazdasági hullarablás: Parragh László nem csak kinyírta a katás vállalkozásokat, hanem az általa vezetett iparkamara még pénzt is követel tőlük! A Magyar Narancs kiderítette:

az iparkamara a megszűnt vállalkozásokon is behajtja a kamarai tagdíjat!

A  kata adónem felszámolásában főszerepet játszó Parragh László által vezetett testület ugyanis levelet küldött a korábbi kata-alanyoknak. Ebben azt írták:

ha valaki 10 napon belül nem fizeti be az évi 5000 forintos kamarai tagdíjat, az adóhatósággal hajtják be rajta!

A kamara azzal fenyegetőzik, hogy a nem fizetők ügyét a NAV-nak adja át végrehajtásra, az összeget pedig köztartozásként szedik be.

A Magyar Narancs ezzel kapcsolatosan azt a kérdést tette fel a Magyar Kereskedelmi és Iparkamarának, hogy mi a helyzet azokkal a katásokkal, akik március 31-ig már fizettek, de szeptember 1-től megszüntették vállalkozásukat? Őket az iparkamara az év hátralévő egyharmadában nem képviseli, holott ők egész évre befizették a kamarai tagdíjat. Az iparkamara erre rövid választ adott:

azok a volt katás adózók, akik befizették a kamarai tagdíjat, de szeptembertől már nem működnek, nem kapnak semmilyen visszatérítést!

A Parragh László által vezetett iparkamara álláspontja ugyanis az, hogy ha egy vállalkozás akár egy napot is működött egy évben, be kell fizetnie az 5000 forintot. Erre mondják azt, hogy ehhez azért pofa kell. De legalább már tudjuk, milyen a gazdasági hullarablás Fidesz módra.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!