Itt a rezsiválság megoldása – Ezt kéne tenni a magas számlák elkerülése érdekében!

source: 123rf.com

Az Orbán-kormány a választási kampányában tett ígéretei ellenére brutális energiaáremelést hajtott végre, mely a lakosságot sújtó egyéb nehézségek mellett, családok ezreit küldheti a padlóra!

Sőt, ha teszünk egy kis történelmi visszatekintést, akkor kijelenthetjük:

soha egyetlen magyar kormány sem szabadított még rá ekkora gázáremelést a magyar családokra, mint Orbánék!

A megoldás pedig végig ott volt a Fidesz kezében, ugyanis mint ahogy azt Ujhelyi István korábban kiemelte, az Orbán-kormány korlátlan felhatalmazással kormányoz, aminek révén bármit megtehettek és megtehetnek ezzel az országgal, azonban nekik nem a magyar polgárok hosszú távú érdekei, valamint az ország felzárkóztatása és gazdasági fenntarthatósága lebegett elsődlegesen a szemük előtt, hanem inkább saját maguk és haveri köreik, a NER-elit végtelen megzsírosodása.

Történelmi bűn, hogy az elmúlt 12 évben a magyar kormány semmibe vette az energiahatékonyságot, most pedig a hétszeresére emelt gázárat rászabadítják az elavult lakásokban élő emberek millióira.

Magyarország egy soha nem látott megélhetési katasztrófa küszöbén áll!

Az MSZP azonban még ellenzékben is mindent megtesz azért, hogy Magyarország elkerülje ezt a társadalmi katasztrófát, ennek érdekében pedig konkrét javaslatokkal álltak elő, mely segíthet elkerülni a megélhetési katasztrófát:

  • A paksi áramot adják annyiért az embereknek, amennyibe az kerül, azaz 12 forintos kilowattóránkénti áron!
  • Csökkentsék a gáz árát, ugyanis ha Orbán Viktor és Szijjártó Péter igazat mondott a Gazprommal kötött hosszú távú gázszállítási szerződésről, akkor indokolatlan a gázáremelés!
  • Vezessenek be alapszolgáltatás, amely biztosítja, hogy a létfenntartáshoz szükséges áramhoz és gázhoz a lakóhelyén mindenki hozzáférjen.
  • Csökkentsék a villamosenergia-szolgáltatás, a vezetékes földgázszolgáltatás, a vezetékes PB-gázszolgáltatás, a tűzifa, a brikett, a koksz és a palackos PB-gáz ÁFA kulcsát a jelenlegi 27 százalékról 5 százalékra!
  • Indítsanak országos épületszigetelési programot, aminek fókuszába a Kádár-kockákat, családi házakat és panelépületeket helyezik, és biztosítsák, hogy önerő nélkül is lehetőség legyen mérsékelni az energiaköltségeket.

Az MSZP közleményében kiemeli, hogy megoldás lenne a részben a kormány elhibázott lépései miatt kialakult válságra, ehhez azonban az kell, hogy Orbánék végre a lakosság érdekeit tartsák szem előtt és ne a holdudvar további gazdagodását!

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!