Orbán dührohamot fog kapni – Meghiúsíthatják a már kidolgozott terveit!

Senkinek ne legyenek hiú ábrándjai, ha további érdekeiket nem szolgálja, akkor az Orbán Viktor vezette Fidesz-kormány megpróbálhatja kivezetni Magyarországot az Európai Unióból!

Mivel a jelenlegi kormány képtelen teljeskörű kompromisszumra jutni az Európai Bizottsággal és a hazánknak járó források egy részét bizonyosan elveszítjük, a Fidesz propaganda-gépezete teljes gőzerővel az Európai Uniót fogja hazug mód vádolni és hazug mód felelőssé tenni a családok megélhetési válságáért.

Ujhelyi István, az MSZP EP-képviselője szerint Orbánt és rendszerét eddig sem az értékek, hanem kizárólag az uniós pénzek tartották az európai közösségben, vagyis, ha a pénzcsap elzáródik, nem lesz, ami az Unióban tartsa a rezsim vezetőit.

Az uniós politikus kiemeli továbbá azt is, hogy a Fidesz által hozott hatályos szabályok szerint ezt a nép egyetértő szavazata nélkül, saját hatáskörben dönthetnék el. Ujhelyi szerint ennek kiküszöbölésére radikális lépésre van szükség:

népszavazáson, de minimum egy, a jelenlegi kormány kezét megkötő törvényben meg kell erősítenünk hazánk uniós tagságát!

Az ellenzéki politikus közösségi oldalán közzétett nyílt levelében arról ír, hogy hivatalosan is be fogja nyújtani az illetékes választási bizottságnak azt a jogászokkal egyeztetett kérdést, miszerint „Egyetért-e Ön azzal, hogy az Országgyűlés alkosson törvényt Magyarország Európai Uniós tagsága iránti elkötelezettségéről?”.

Kiemeli továbbá, hogyha politikai nyomásra elkaszálják népszavazási kísérletét, akkor újból és újból, másként megfogalmazva fogja benyújtani.

Orbán kilépésre irányuló szándéka pedig meg van már alapozva, ugyanis a miniszterelnök már korábban egyértelművé tette, hogy számára az „Unión kívül is van élet”, sőt, az európai közösséghez való alapvető hozzáállását mutatja, hogy Áder Jánossal közösen a Fidesz képviselői közül egyedüliként ők ketten nem vettek részt az Országgyűlés ünnepi ülésén, amikor 2004-ben a magyar csatlakozás elfogadásáról szóló törvényről szavaztak a képviselők.

Ujhelyi nyílt levelében arról is ír, hogy az elmúlt időszakban számos Fidesz-vezető tette egyértelművé, hogy ma már az EU-csatlakozás ellen voksolna, de legalábbis megfontolná a kilépés lehetőségét. Sőt, már a Fidesz mérsékeltebb vonalához sorolt Varga Mihály pénzügyminiszter is EU-ellenes hangon szólalt meg legutóbb, amikor azt mondta: „ha a brüsszeli támadások az értékválasztás miatt folyamatosak lesznek”, akkor az uniós tagságunk „új nézőpontot kaphat”.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!