A NER kiváltságosai – Erre még a legmélyebb Fidesz-hívőknek sincs értelmes magyarázata!

Forrás: MTI / Soós Lajos

A kormány választás előtti kiköltekezése miatt üres lehetett az államkassza, így az ötödik Orbán-kormánynak meg kellett próbálnia betömködni a költségvetési lyukakat; azonban voltak akik így is kimaradtak a közös teherviselésből.

Mielőtt Orbánék hozzányúltak volna a rezsicsökkentéshez, melyet ígéretükkel ellentétben nem védenek meg teljes egészében, és mielőtt az üzemanyag-ársapkát és a KATA-t átalakították volna, első körben extraprofitadókat vetettek ki.

Az extraprofitadó hatálya alá azonban nem mindenki került be:

így érthetetlen módon felmentést kaptak a kaszinók és az építőipari cégek, melyek éves szinten milliárdokat zsebelnek be.

Korábban ezt Orbán azzal próbálta magyarázni, hogy a kaszinókat azért nem lehet különadóztatni, “mert a koncesszióval szabályozott területekre jogilag nem lehet plusz terheket kivetni” – írja a 444.hu.

A hvg.hu pedig most arról számolt be, hogy a kormány kivételezettei közül Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter, akinek továbbra is 40 százalékos tulajdonrésze van a fővárosi kaszinókat üzemeltető koncesszióban,

1,6 milliárd forintos osztalékot vett ki!

A kaszinók teljes egészében Andy Vajnához tartoztak, azonban a filmbiztos halálát követően, az LVC Diamond két kormányközeli kézbe került, 60 százaléka Garancsi Istvánhoz, míg 40 százaléka Szalay-Bobrovniczkyhoz. A két NER szereplő egyébként 2056-ig élvezheti a kaszinókból befolyó milliárdokat, ugyanis addig kaptak koncessziós jogokat az államtól.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!