Orbánnak leáldozott – Végleg a kispadra ültethetik a miniszterelnököt!

Orbán Viktor személye és politikája a garancia arra, hogy Magyarország végleg kiszoruljon az unió peremkerületére, így eljött az idő, hogy a Fidesz új kormányfőt jelöljön az ország élére!

Az elmúlt időszak világosan és egyértelműen megmutatta, hogy a jelenlegi kormányfő képtelen békét teremteni és megállapodásra jutni az Európai Unióval. Több mint tizenöt hónapja nincs megállapodás a Magyarországnak járó, több mint hatezer-milliárd forintnyi helyreállítási forrásról, a jogállamisági eljárások élesedése miatt pedig valós veszélybe került a következő évek uniós költségvetéséből nekünk járó további tizenháromezer-milliárd forintnyi támogatás is.

Az már bizonyos, hogy a Fidesz-kormány elmúlt évtizedes dúlása és Európa-ellenes harca miatt valamennyi összeget zárolni fog az Unió, csak az a kérdés, hogy mennyit és milyen hosszan.

A kormány ezzel pontosan tisztában van, hiszen Brüsszel tételesen tájékoztatta erről a tárgyalások során, a Fidesz csak a magyar nyilvánosság előtt titkolja ezt az információt – véli Ujhelyi István, az MSZP EP-képviselője, aki nyílt levelében kiemeli azt is, hogy minden probléma oka egyetlen személy, illetve ennek a személynek a zsákutcába szorult politikája.

A szocialista politikus szerint a Fidesz jelenlegi kormányfője által az elmúlt évtizedben megvalósított vízió a pénzbőségre és a kreált ellenségekkel való riogatásra, illetve azok kirakati legyőzésére épült. A covid-járvány, a klímaválság, az ezek mentén erősödő globális gazdasági krízis, majd a negatív hatásokat felerősítő orosz agresszió azonban kártyavárként roppantja össze a Fidesz felépítményét és sajnos vele együtt a magyar családok létbiztonságát is.

Tizenkét év kétharmados felhatalmazásának eredménye egy megzsírosodott és tévesen elbizakodott, gőgös fideszes elit,

valamint egy legyengített immunrendszerű ország, amely szinte védtelenül térdel le a globális válságok előtt.

Ha Orbán Viktor képes lenne valódi fordulatot végrehajtani, valódi kompromisszumot kötni és békét teremteni maga körül, akkor enyhülnének az egész ország terhei – írja Ujhelyi, aki hozzáteszi, hogy a Fidesznek ideje belátnia, hogy ez Orbánnal nem fog menni, le kell őt váltaniuk az ország érdekében.

A szocialista politikus emlékeztetett: több mint tíz évvel ezelőtt maga Orbán mondta, hogy nincs már neki olyan sok hátra a politikában. Egészen pontosan úgy fogalmazott:

„Én már ki vagyok fizetve. Minden nap, amit magas polcon töltök, az már csak ráadás.”

Biztosan van olyan személy a Fideszben, aki képesnek érzi magát a feladatra, aki képes lehet békét teremteni Európával, aki legalább bizonyos kérdésekben valódi nemzeti egységre törekedne itthon és aki képes lehet átvezetni hazánkat a válságon – véli Ujhelyi, aki szerint Orbán Viktor erre nem képes és mára egyértelműen tehertétellé vált.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!