Nem jött be Palkovics terve – Megpróbált kibújni a brutális áremeléssel kapcsolatos kérdések alól!

Tóth Bertalan, az MSZP társelnöke levélben fordult Palkovics Lászlóhoz a lakossági rezsiárak növelésével kapcsolatban, melyet végül Koncz Zsófia egyetlen mondattal válaszolt meg.

Az ellenzéki politikus többek között arra lett volna kíváncsi, hogy mi indokolja az Orbán-kormány brutális lakossági áram- és gázáremelését, melyek mellett egyes piaci szereplőket (OPUS TIGÁZ) indokolatlanul kivételezett helyzetbe hoztak.

Palkovics helyett végül Koncz Zsófia államtitkár küldött válaszlevelet, melyben mindössze annyit írt: “Tájékoztatom, hogy a Kormány folyamatosan figyelemmel kíséri az aktuális politikai és gazdasági eseményeket és azoknak megfelelően teszi meg a szükséges lépéseket, hozza meg döntéseit.”

Tóth Bertalan a semmitmondó választ követően egy nyílt levelet tett közzé, melyben kiemelte: “sajnálattal állapítottam meg, hogy a válaszlevél tartalmának összeállításában államtitkár asszonyt nem zavarták a feltett kérdések, azoktól gond nélkül tudta függetleníteni magát”.

Az MSZP társelnöke szerint ehhez a sablonszöveghez nem szükséges parlamenti államtitkári pozíció, adófizetői pénzből finanszírozott megemelt fizetésért pedig különösen nem, ráadásul az államtitkár által küldött válaszlevél vagy arra utal, hogy a minisztériumban alkalmatlan, szakmailag felkészületlen tisztviselők dolgoznak, akik a feltett kérdéseket értelmezni sem tudják, vagy arra utal, hogy a levélíró mélységesen lenézi a választókat.

Mivel a Palkovicsnak írt levélben a feltett kérdésekre Tóth Bertalan nem kapott válaszokat, így azokat újból elküldte a technológiai és ipari miniszternek:

  • Miért akarja a kormány piaci áron adni a paksi áramot az embereknek?
  • Miért nagyobb a földgázszámla, ha Mészáros Lőrinc érdekeltségén keresztül kapják a földgázt az emberek?
  • Miért példálózik magasabb átlagfogyasztással az állami energiacég, mint amit a kormány kihirdet? Avagy megfordítva: miért húzta meg alacsonyabban a kormány az átlagfogyasztás sávhatárát, mint amit az állami energiacég tapasztal?
  • Miért csökkentették a biztonsági földgázkészletet közel 600 millió m3-rel? Miért nincs még visszapótolva?
  • Mégis lehetséges vizsgálni a Paksi Atomerőmű újabb üzemidő-hosszabbítását?
  • Miért ad félrevezető tájékoztatást az Ön megbízásából az Ön által vezetett minisztérium parlamenti államtitkára? Hol tart a lakossági napelemes pályázatok lebonyolítása?

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!