Erre nem számítottak Orbánék – Itt a bizonyíték, hogy végig hazudtak!

Az Orbán-kormány a választási ígéretét megszegve részben megszünteti a rezsicsökkentést, ezzel pedig jelentősen megemelkednek majd a számlák összegei.

A kormány döntése értelmében augusztustól az átlagfogyasztás feletti gázt és áramot már nem fogja a lakosság kedvezményesen kapni, ott a piaci árat kérik majd el a szolgáltatók. Az Átlátszó azonban megnézte, mi a helyzet Közép-Kelet Európában, hol milyen áron juthatnak hozzá a fogyasztók a gázhoz és az áramhoz.

A felmérésből jól látni hogy Orbánék sokkal magasabb árat kérnek mint máshol,

az áramért 242, míg a gázért 912 forintos köbméterenkénti piaci átlagárat, ezzel szemben például Csehországban 184,7 az áram és 668 forintba kerül a gáz!

Nevtelen 1
Forrás: atlatszo.hu

Tehát Közép-Kelet Európában sehol nem fizetnek ennyit a háztartások a gázért és a villanyért, mint amennyiért Orbánék el akarják adni azt a magyaroknak, mindezt úgy, hogy Szijjártó Péter szeptemberben a Gazprommal kötött megállapodás létrejöttekor azt mondta: aláírták a tíz plusz öt éves gázvásárlási szerződést a Gazprommal, amely hosszú távon garantálja Magyarország energiaellátásának biztonságát ebben a bizonytalanságokkal teli világban tizenöt évre. A külgazdasági és külügyminiszter szerint a mostani ár jóval kedvezőbb, mint amit az akkor lejáró, 1995-ben megkötött szerződés alapján fizetett a magyar fél.

Ennek köszönhetően pedig szerinte megőrizhetők hosszú távon a rezsicsökkentés vívmányai, a magyar fogyasztók továbbra is az egyik legalacsonyabb gázárat fogják fizetni Európában.

Ez azonban hazugság volt,

ugyanis a Szijjártó által említett “hosszú táv” még egy évet sem bírt ki, a rezsicsökkentés megnyirbálásának köszönhetően Közép-Kelet Európában Magyarországon kerül majd a legtöbbe a gáz (és az áram is).

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!