Ekkora pofont rég kapott a lakosság – Orbánék konkrétan mindennek kapcsolatban hazudtak!

Fotó: Orbán Viktor / Facebook

Orbán Viktor péntek reggel megtartotta szokásos Kossuth rádiós interjúját, melyben korábbi állításainak szöges ellentétét mondta el!

A miniszterelnök a “közszolgálati” rádióban megerősítette, hogy a KATA jelenlegi rendszerének felszámolása jó döntés volt, a rezsicsökkentés pedig a mostani formájában megszűnik!

Ehhez képest 8 napja még arról beszélt, a rezsicsökkentést mindenképpen megvédik.

Tóth Bertalan szerint ebből egyértelműen látni, hogy eddig mindenkit átvertek és hazudtak!

Az MSZP társelnöke a közösségi oldalán arról írt, hogy áprilisban még melldöngetve mantrázták a miniszterek, hogy “a magyar gazdaság erősebb és ellenállóbb, mint korábban”. Tavaly októberben pedig Szijjártó Péter jelentette be a 15 évre kötött orosz gázvásárlási megállapodással kapcsolatban, hogy “Megteremtettük annak lehetőségét, hogy a világpiaci ármozgásoktól függetlenül a magyar fogyasztók számára a gáz ára ne növekedjen”.

Amit Orbán és a Fidesz most tesz, az a saját politikájuk nyilvános meghazudtolása, az igazságtalan és emberellenes politikájuk lelepleződése – emeli ki Tóth, aki szerint Orbán a politikai haszonszerzés, a hatalom megtartása érdekében felelőtlen osztogatásba kezdett a választások előtt, és mindvégig azt hazudta hogy ez fenntartható.

Hazudtak a stabilitásról, hazudtak a rezsiről, hazudtak az orosz energia áráról, hazudtak a veszélyhelyzetről, és szinte mindenről!

  • Azt ígérték, nem lesz adóemelés: a KATA eltörlése brutális megszorítás több százezer család számára.
  • Azt ígérték: nem nyúlnak a rezsicsökkentéshez. Most a rezsicsökkentés a jelenlegi formájában megszűnik.
  • Azt ígérték: felépítik Paks 2-t. A meglévő atomerőmű üzemidő-hosszabbításának bejelentésével lényegében beismerték, hogy ez szükségtelen.

Végtelenül cinikus, ahogyan a 32 éve az adófizetők pénzéből élő miniszterelnök arról beszél a KATA rendszerének felszámolásával kapcsolatban, hogy nem fér bele, hogy 450 ezer ember nem fizeti be a nyugdíjkasszába azt a pénzt, amit be kéne, mert akkor az ki fog lyukadni.

Igen, megérett a KATA arra, hogy átalakítások legyenek rajta, de az ésszerű megoldás és egyeztetés helyett a Kormány megélhetési válságba sodort többszázezer családot! Ahogyan a rezsicsökkentés kapcsán is indokolt, hogy bevezessünk egy igazságos, sávos árrendszert, amely biztosítja, hogy senki ne fázzon az otthonában, és mindenki hozzájusson a szükséges mennyiségű energiahordozóhoz. De ez sincs előkészítve, az Orbán-kormány megint többeknek fog kárt okozni, mint hasznot.

Az MSZP politikusa szerint látni kell, hogy az Orbán-kormány “illiberális”, intézményesített korrupcióra épülő politikája miatt nem jutunk hozzá az európai uniós támogatásokhoz, pedig ennek segítségével ma nem lennénk ekkora bajban.

“De Orbán környezetében nincs senki, aki megmondta volna neki, hogy az oligarchák által lenyúlt százmilliárdok hiányozni fognak a kasszából, hogy nem lesz kórházi dolgozó, tanár és szakember Magyarországon, ha nem rendezzük a bérüket, hogy a költségvetési hiány és a felelőtlen pénzszórás a forintot is süllyesztőbe küldi, vagy hogy az önkormányzatok kizsigerelése vissza fog ütni!” – teszi hozzá Tóth Bertalan, aki szerint Orbánnak nem Putyin háborújával kellene takaróznia, mindent a háborús inflációra és a háborús energiaárakra fognia, mert ez így hazugság!

  • Nem a háború indította el a magyar infláció növekedését, az már tavaly nyáron Európa-bajnok volt.
  • Nem a háború indította el az energiaárak emelkedését, hiszen az már egy éve intenzív növekedésnek indult.
  • Nem a háború döntötte be a forintot, hiszen Orbán és Matolcsy együtt dolgoztak a forint gyengítésén immár tizenkét éve.

Tóth szerint szánalmas, ahogyan Orbán összefogásra és segítségnyújtásra, megértésre szólít fel egy olyan helyzetben, amelyet részben ő idézett elő, de legalábbis nem tett semmit a baj megelőzése érdekében.
Ne várjon összefogást, támogatást egy olyan miniszterelnök, aki eltitkolta a valós helyzetet az emberek elől, és nyilvánosan hazudott arról, mire készül. Ne várjon támogatást egy olyan miniszterelnök, aki az általa is előidézett válságban a saját kormányának milliós fizetését emeli ahelyett, hogy rendezné az alulfizetett pedagógusok bérét.”

Jobb, ha mindenki tudja:
nem a háborúk kora jött el – ahogyan a miniszterelnök ezt láttatni próbálja – hanem Orbán vesszőfutásának kora, amely a bukásához vezet.

“Addig azonban még rengeteg szenvedés és fideszes megszorítások sora vár a magyar emberekre” – véli a szocialista politikus.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!