Bekövetkezett amitől mindenki tartott – Azonnali lépésre lenne szükség!

Fotó: Kovács Tamás / MTI

“Az Orbán-kormány mostohagyerekként kezeli az egészségügyet” – véli az MSZP, mely a közösségi oldalán az egyes szakrendelések megszűnéséről adott tájékoztatást!

Az ellenzéki párt kiemelte, hogy a Belügyminisztérium egészségügyért felelős államtitkára az alap- és középszintű ellátás „kicsi” átalakításáról beszélt egy konferencián, úgy, hogy közben az ország különböző pontjain sorra szűnnek meg időszakosan vagy teljesen az egyes szakrendelések.

A legutóbbi sajtóhírek szerint Várpalotán szüneteltetik a szülészeti-nőgyógyászati ellátást, vélhetőleg szabadságolások miatt; Mohácson június 1-jével megszűnt a szülészet; Szolnokon pedig veszélybe került a szülészeti ügyeleti ellátás.

“Több probléma van a kialakult helyzettel és nem minősítenénk „kicsinek” egyiket sem, azon túl, hogy utazniuk kell a kismamáknak és a betegeknek sok kilométert, az ellátást végző kórházak, szakrendelők leterheltsége is megnő”írja az MSZP a közösségi oldalán, melyben kiemelik, hogy szerintük a kormánynak az egészségügyet prioritásként kellene kezelnie:

“a most benyújtott költségvetésben az egészségügynek szánt források még az infláció növekedési ütemét sem érik el. Az eleve alulfinanszírozott ágazat így folyamatosan ellátási gondokkal küzd és fog küzdeni a jövőben is. Sokkal több forrást kell tehát biztosítani a költségvetésben ennek a szektornak.”

Az ellenzéki párt szerint az orvosellátottságot is biztosítani kellene, megteremteni a rugalmas munkavégzés feltételeit, valamint további béremelésre is szükség van az ágazatban, ami nemcsak az orvosokat, hanem az egészségügyi szakdolgozókat és egyéb alkalmazottakat is érint.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!