Hőzönghet az utca népe – Botrányos döntést hozott a minisztérium!

Bár áprilisban még korántsem volt olyan rossz a helyzet, mint ma, azért az elmondható, hogy már akkor is jócskán érezhető volt a gazdasági hanyatlás és az infláció negatív hatása.

Mindezek ellenére az Emberi Erőforrások Minisztériuma úgy érezte, nincs abban semmi kivetnivaló, ha a náluk dolgozó államtitkárok a tárca feldarabolása előtt nagyvonalú búcsúajándékot kapnak a havi 1 millió 750 ezer forintos fizetésük mellé.

A minisztérium végül úgy határozott, hogy “motivációs elismerés” címszó alatt fejenként 4 milliós jutalmat oszt szét, míg a korrupciós ügybe keveredett Völner Pál közel 4,8 millió forint plusz pénzzel távozott

– számolt be róla a Blikk.

A lap kiemeli azonban, hogy a többségnek nem kellett végleg búcsút intenie a jól fizető kormányzati pozícióktól, ugyanis annak ellenére, hogy az EMMI-t feldarabolták, ugyan úgy helyet kaptak az ötödik Orbán-kormányban.

“Rétvári Bence a belügyi tárcánál folytatta miniszterhelyettesi karrierjét, vele tartott a köznevelésért felelős Maruzsa Zoltán és a szociális ügyekkel foglalkozó Fülöp Attila is. Az Európai Uniós fejlesztéspolitikáért felelős Vitályos Eszter a kulturális és innovációs tárca miniszterhelyettese lett, míg Szabó Tünde ugyan bukta a magyar sportvilág felügyeletét, de egy kormánybiztosi pozícióval azért vigasztalódhatott. Rajtuk kívül még Horváth Ildikó egészségügyért, Fekete Péter kultúráért és Lőrinczi Zoltán nemzetközi ügyekért felelős egykori államtitkároknak ismerték el a motivációjukat” – áll a lap elemzésében.

A kimagasló motivációs elismeréssel és a magas fizetésekkel kapcsolatban a Transparency International Magyarország jogi igazgatója, Ligeti Miklós alkotott véleményt, mely szerint ezekkel önmagában nincs probléma, hiszen a magas fizetés bizonyos esetekben visszaszoríthatja a korrupciót, azonban véleménye szerint az átláthatóság hiánya aggályos és a jutalom osztogatása ebben a gazdasági helyzetben visszás lehet.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!