Borított az ellenzéki politikus – Orbán ezért egyszer még felelni fog!

Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő tette közzé a közösségi oldalán azt a grafikont, mely az európai országok orosz gázfüggőségét mutatja meg.

Az ellenzéki politikus szerint, az Eurostat grafikonja minden eddiginél jobban megmutatja, “hogyan hagyta a Fidesz az országot Putyin mocskos markában”.

A grafikonon azt látni, hogy egy adott ország energiaszükségletének hány százalékát teszi ki az orosz gáz (ez a diagrammon világoskékkel van jelezve), milyen arányban szorul más eredetű gázra (sötétkék), illetve azt is látni, hogy egy adott ország milyen mértékben alkalmaz egyéb energiaforrásokat (szürke tartomány).

290033929 599352581553040 492921830115026175 n
Forrás: Facebook.com / Hadházy Ákos

Hadházy szerint döbbenetes látni az Eurostat grafikonján, hogy Magyarország függ a legjobban az (egyáltalán nem olcsó) orosz gáztól. Az ellenzéki politikus hozzáteszi, hogy a Fidesz-kormány mindezt annak ellenére hagyta így, hogy Orbán még 2008-ban azt mondta:

“függetlenedni kell, mert lehet, hogy a gáz keletről jön, de a szabadság nyugatról”.

A politikus kiemeli továbbá azt is, hogy három oka lehet annak, hogy Orbán hagyta, hogy Magyarország ilyen mértékben ki legyen szolgáltatva az orosz gáznak:

  1. Putyin megzsarolta
  2. Putyin megvette
  3. Mindkettő

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!