Segítség helyett pofon – Hatalmas árrobbanást okoz Orbánék újabb döntése!

Míg egyes kormányok próbálnak olyan intézkedéseket bevezetni, melyek révén csökkenthetik a lakosság terheit és kiadásait, Orbánék inkább adóemelést hajtanak végre!

Az Orbán-kormány az extraprofitadó kivetése után sem állt le, ugyanis most úgy módosítanak egy jogszabályt, hogy abban megemelik és kiterjesztik a népegészségügyi termékadót.

“A mostani jogszabályváltozás alapján az érintett termékkörökben minden olyan termék adóköteles lesz, amely hozzáadott cukrot tartalmaz, vagyis bármilyen mennyiségű hozzáadott cukortartalom esetén netát kell fizetni” – nyilatkozta Szük Balázs, a PwC Magyarország adótanácsadó vezető menedzsere a Szabad Európának.

Szintén új fejlemény, hogy a jogalkotó a cukor és édesítőszer minden kombinációját lefedte, vagyis míg korábban azok a gyártók, amelyek édesítőszerrel pótolták a termékek receptúrájában a cukrot, mentesülhettek a neta megfizetése alól, most már viszont adókötelezetté váltak.

“Ez a módosítás rengeteg terméket beemel az adó hatálya alá”

– tette hozzá a szakértő, aki szerint az is nagy horderejű változás, hogy két kategóriával bővül az adóköteles termékek köre. Új termékkörként ugyanis bekerül az adóköteles termékek közé a csemege és az előrecsomagolt édes, sós tészta termékkör.
Ennek értelmében emelkedik majd a csemegeárunak minősülő müzli, gabonapehely, kandírozott gyümölcsök és gyümölcspépek, illetve a töltött tészták ára is.

“Ezt elég keményen meg fogja mindenki érezni a pénztárcáján, nagymértékű áremelés lesz”

– mondta a lapnak egy, a nagy élelmiszerláncoknak beszállító importőr vezetője, aki a neve elhallgatását kérte, majd hozzátette, hogy szerinte a gyártók és a forgalmazók a netaadó-emelés költségeit beépítik majd az áraikba.

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!