Ezért fejek fognak hullani: totális lúzert csinált Putyinból a haditengerészete

Már az óriási presztizs veszteség Oroszország számára, hogy nem tudta megtörni az ukrán kormány ellenállását három nap alatt, a tervezett villámháborúban. Az invázió 50. napján azonban újabb súlyos veszteség érte az orosz haderőt.

A mai napon az orosz védelmi minisztérium közleményben ismerte el, hogy elsüllyedt a Moszkva cirkálóhajó a Fekete-tengeren. Oroszországnak mindössze három ilyen kategóriájú  zászlóshajóosztályú hadihajója van, amelyek méretét jól jelzi, hogy közel 500 tengerész dolgozik rajtuk. Az

orosz haditengerészet egyik zászlóshajójának elvesztése elég nagy blamázs,

még akkor is, ha nem az ukrán közlés szerinti Neptun-rakétákkal mért csapás jelentette a hajó végzetét, hanem az orosz fél szerinti lőszer robbanás, és az azt követő vihar. Az orosz nyilatkozat igazságtartalmát megkérdőjelezni látszik az, hogy ekkora viharok nem gyakoriak a Fekete-tengeren. Az orosz flotta veszteségével szint egyidőben jelent meg, hogy mindeközben bevetésre kész állapotba került az amerikai haditengerészet (U.S. Navy) legújabb repülőgép-hordozója, a technológiai csodaként is jellemzett USS Gerald R. Ford , melyen akár 4000 ember is szolgálhat egyszerre, és 70 repülőgépet képes hordozni.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!