Beintett Orbánnak a Momentum: bojkottálják az álparlament alakuló ülését

Fekete-Győr András lesz a Momentum frakcióvezetője, a parlament alakuló ülését pedig bojkottálni fogják

– jelentette be a párt szombati sajtótájékoztatóján.

Fekete-Győr a Hadházy Ákossal közösen tartott tájékoztatón úgy fogalmazott: teljesen új alapokra kell helyezni az ellenzéki politizálást.

Látnunk kell, hogy a Fidesz mindent leuraló hazug és korrupt rendszere ellen nem lehet hagyományos képviselői szerepben felvenni a kesztyűt, ahogy azt Hadházy Ákos leendő frakciótársam is már többször kifejtette, új alapokra kell helyezni az ellenzéki politizálást

– mondta Fekete-Győr. A Momentum politikusa leszögezte: pártja nem akar a Fidesz díszellenzéke lenni, Hadházy Ákos, Szél Bernadett és Szabó Szabolcs eddigi munkáját tartják követendőnek. Hozzátette:

Ezt a fajta politizálást kell felerősíteni a következő négy évben. A Momentum képviselői arra vállalkoznak, hogy a Hadházy-modellt sokszorosítsák meg.

Hadházy bejelentette, bojkottálni fogják a parlament alakuló ülését, amennyiben a Fidesz nem teljesíti a következő feltételeiket:

  1. Egy pártszövetség, vagyis a Fidesz–KDNP egyoldalúan ne változtathassa meg a választási törvényeket, az önkormányzatok hatásköréről és választásáról szóló jogszabályokat.

  2. A közmédia élére konszenzussal választanának vezetőket, a közmédia ténylegesen függetlenül és pártatlanul működjön.

  3. Az országgyűlési képviselőknek az állami szervek ellenőrzéshez szükséges jogosítványait állítsa helyre az Országgyűlés.

  4. Parlamenti kisebbség is kezdeményezhesse valódi, széles jogkörökkel rendelkező vizsgálóbizottságok felállítását.

  5. Vonják vissza a feleslegesen fenntartott veszélyhelyzeti jogrendet.

Nincsenek illúzióink arra vonatkozóan, hogy ezeket a garanciákat megkapjuk-e a Fidesztől, de követelni kell őket, ki kell őket kényszeríteni

– jegyezte meg a követelések kapcsán a képviselő.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!