Éveken át nyomozók követhették Hadházy Ákost, óriási botrány robbant a rendőrségen

Engedély nélkül figyelhették meg éveken át a rendőrök Hadházy Ákost

értesült a Blikk.

Bejelentést kapott az ügyészség arról, hogy engedély nélkül figyelhettek meg embereket a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) Felderítő Főosztályának nyomozói az elmúlt években. A lap szerint a célszemélyek között volt a mentelmi joggal rendelkező, független országgyűlési képviselő, Hadházy Ákos, valamint a városligeti fák kivágása és a terület beépítése ellen tüntető Ligetvédők csoportjának több tagja és egy ismert celeb is.

A megfigyelésekre a főosztály vezetője adott utasításokat. A nyomozók követték a célszemélyek mozgását, és mindezt fotókkal, valamint videókkal dokumentálták. A lap érdeklődésére az ügyészség közölte: a bejelentést egy másik, folyamatban lévő ügy kapcsán már vizsgálja.

A Blikk szerint a szóban forgó ügy egy tavaly nyári eset, amikor a BRFK Felderítő Főosztályának vezetőjét és két osztályvezetőjét felfüggesztették. A KNYF szóvivője akkor nem árulta el, milyen bűncselekmény miatt indult eljárás összesen hat emberrel szemben. Ám mostanra kiderült, már nyolc gyanúsított van, az egyiküket le is tartóztatták.

Hadházy a megfigyelés kapcsán a lapnak úgy fogalmazott:

Mindig is úgy gondoltam, hogy nyomon követik a munkásságomat, megfigyelhetnek. Az, hogy kiderül, a gyanúm beigazolódott, nem okoz különösebb meglepetést (…) Egyébként én magam is kaptam erről információt, s emiatt a BRFK-hoz fordultam. Amolyan rendőri nyelven kérdeztem meg, milyen intézkedéseket foganatosítottak velem szemben, s szerettem volna megnézni a rólam készült anyagokat. Választ egyelőre nem kaptam (…) Nem szabad az árnyékba húzódni és behódolni. Meg kell mutatni, nem tudják az embert megfélemlíteni

– szögezte le Hadházy.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!