Orbán Viktor hazudott! – Brüsszel cáfolta a miniszterelnök kijelentéseit.

Orbán Viktor szerdán tartotta meg nemzetközi sajtótájékoztatóját, melyen több olyan állítást is tett, melyeket később cáfolt az Európai Bizottság!

A miniszterelnök a jogállamisági mechanizmus megindításának hírére reagálva kijelentette, hogy bár még nem látta a döntésről szóló uniós levelet, de szerinte akármi is van benne, Magyarország nem fog fegyvereket szállítani Ukrajnába, nem fogja engedni az uniós szankciók kiterjesztését az orosz gázra és olajra, valamint nem fog engedni “gender-ügyben” sem!

A jó hír, hogy ezen kérdések egyike sem tartozik bele az eljárások megindítását eredményező ügyek listájába, ugyanis mint ahogy azt az Európai Bizottság csütörtöki sajtótájékoztatóján megtudtuk,

az unió legnagyobb problémája a magyarországi rendszer szintű korrupció!

A Bizottság álláspontja szerint, továbbra sem sikerült komoly előrelépést tenni az ügyben, a magyar kormányfő által felsoroltak pedig még távolról sem kapcsolódnak a jogállamisági eljárás megindításához – ezt Eric Mamer szóvivő mondta az Euronewsnak.

Az is kiderült, hogy a helyreállítási alap összegéhez sincs köze az Orbán Viktor által említett gender-ügynek, az ukrajnai fegyverszállításnak vagy az oroszországi szankciók kiterjesztéséhez, ugyanis az ahhoz való hozzáférést egyedül a korrupciós kockázatok gátolják! A lap továbbá azt is kiemelte, hogy a korrupció mellett azt is aggályosnak tartják Brüsszelben, hogy a közvagyont az egyetemek magánalapítványi rendszerébe szervezték ki.

Ursula von der Leyen, a bizottság elnöke pedig még kedden az Európai Parlamentben jelentette ki, hogy

Magyarországon a korrupció a gond, melyben nem jutnak közös nevezőre a magyar kormánnyal.

A Népszava brüsszeli tudósítója az Eric Mamerrel folytatott beszélgetése alapján arról számolt be, hogy az eljárás azért indult meg, hogy védje az EU pénzügyi érdekeit; Verlee Nuyts gazdasági ügyekben illetékes szóvivő pedig arra hívta fel a figyelmet, hogy a jogállamisági eljárás és a helyreállítási tervről folyó tárgyalás két teljesen külön folyamat.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!