Sokk a pénztáraknál – Egyetlen év alatt szálltak el brutálisan az árak!

Vásárló a budaörsi Auchan áruházban. MTI Fotó: Kollányi Péter

Elképesztő mértékben nőtt az elmúlt egy évben az átlagos bevásárlások végösszege, mely jelentős részben az Orbán-kormány rossz gazdaságpolitikájának számlájára is írható!

A G7 portál minden hónapban megnézte az egyes termékek árát négy hazai nagy boltláncnál (Aldi, Lidl, Penny Market és Tesco), így pontos képet kaphatunk arról, hogyan alakul egy átlagos bevásárlás végösszege az infláció és áremelkedés hatására.

A most megjelent felmérésből kiolvasható, hogy egyes termékek ára 2021 áprilisa és 2022 áprilisa között jóformán a duplájára emelkedtek!

A vizsgált négy kereskedelmi lánc átlagát nézve például a spagetti tészta kilója tavaly áprilisban még csak 398 forintba került, ehhez képest idén áprilisban már 753 forintot kellett fizetni.

Ez 89 százalékos drágulást jelent egyetlen év leforgása alatt!

De nem ez az egyetlen termék, ami brutális drágulást mutat: az őrölt kávé 70 százalékkal lett drágább, a tojás 56, a paradicsom ára pedig 52 százalékkal, de közel másfélszeres drágulást mért a portál a zsemle, a kifli, a trappista sajt, a kígyóuborka és a félbarna kenyérnél is.

Összesen 42 termék árát vetették össze a felmérésben, azonban mindössze négy termék esetében fordult elő, hogy az olcsóbb lett: a fehérrépa és a sárgarépa egyaránt 15, a vöröshagyma 5, a burgonya pedig 4 százalékkal olcsóbb most, mint 12 hónappal ezelőtt – írja a G7.

A lap bevásárlásának összköltsége 2021 áprilisában [a boltoktól függően] a vizsgált termékek alapján 16184 és 16939 forint között alakult, míg ugyanezeket a termékeket nézve 2022 áprilisában már 19902 – 20693 forint között volt.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!