“Szia Peti! Hát mit csinálsz te ott?” – videón a pillanat, amikor Szijjártó lebukott a luxusjachton

Két biztonsági ember jetskivel eredt Németh Dániel újságíró után, miután a nyílt vizen elkezdte fotózni a Szíjj László Fidesz oligarcha tulajdonában lévő Lady MRD luxusjachtot. Az igazi meglepetés pedig csak ezután jött.

Németh Dániel már hosszú ideje követte és próbálta dokumentálni a NER elit útjait, konkrétan a jachtozásait is. Munkája nem maradt észrevétlen, felkeltette a megfigyelt nagyurak figyelmét is, nem olyan rég derült ki, hogy ő is azok között volt, akik ellen bevetették a Pegasus nevű kémprogramot.

Máté Bence és Szentpéteri Áron ZDF támogatásával készített egy dokumentumfilmje azt mutatja be, hogyan is alakította át a médiát a Fidesz a kétharmad birtokában, hogy konvertálta a gazdasági tőkét politikaivá, és fordítva. Az  Öt lecke a valóság felszámolásáról címmel készült film egyik jelenete azt a pillanatot örökíti meg, amikor Szijjártó Péter lebukik az adriai luxusjacht fedélzetén.

A kémfilmbe illő jelenetek során láthatjuk, hogyan is kíséri Németh a jacht útját a kikötőből végig, hogyan bérel vizitaxit, milyen körülmények között lövi el a fotóit, és azt is, amikor egy tengerparti étteremben, napernyő alatt ülve döbben rá, kit is kapott lencsevégre.

„Atyaég bazmeg. Ez a Szijjártó.”

– hallatszik a felvételen a döbbenet, ami nem alaptalan, hiszen egy ilyen lebukás után más országokban legalább a miniszternek kellett volna lemondania. Ugyanis a jacht köztüdottan egy olyan fideszes oligarcha tulajdonában van, aki vagyonát a Fidesz kormányzásának köszönheti,

Szijjártónak pedig nincs akkora bevallott jövedelme, hogy egy ilyen luxus utat ki tudna fizetni!

Így mindenki joggal gondolhatja, hogy bizony itt korrupcióról van szó, de a Polt Péter vezette ügyészségnek esze ágában sem volt ez ügyben nyomozni. Április 3-a után viszont erről az útról is számot kell adnia Szijjártónak.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!