Nem áll jól Orbán szénája – Magára haragította a szövetségeseit!

Magyarország továbbra sem követi azt az álláspontot, mint amit az uniós tagországok többsége, folyamatosan akadályozza a magyar kormány a sikeres együttműködést.

Ez az olajembargóval kapcsolatban is így van, hiszen Orbán Viktor kijelentette, hogy számukra ez a tervezet, ebben a formában elfogadhatatlan.
Magyarország olajembargóval kapcsolatos elutasító álláspontja miatt pedig Orbán legközelebbi szövetségesei, a V4 országok közül szlovák államfője és a lengyel elnök is felszólalt.

A 24.hu egy független szlovákiai lap cikke alapján arról számolt be, hogy a két államfő, Zuzana Čaputová és Andrzej Duda hosszas tárgyalást folytattak, melynek végén a szlovák elnök kijelentette, hogy csalódott Magyarország olajembargóval kapcsolatos álláspontjában.
A tárgyalást követő sajtótájékoztatón a két ország elnöke azt is kiemelte, hogy ők továbbra is támogatják Ukrajnát, egyebek mellett az EU-tagság ügyében is.

“Szlovákia az EU egységes álláspontját képviseli, ami az olajembargóra is kiterjed. Fontos az EU-országok és az egész világ egysége a kérdésben. Magyarország álláspontja ettől eltér, ami csalódást jelent számunkra”

– fogalmazott a szlovák államfő.

Andrzej Duda pedig arról beszélt, hogy már idén teljesen függetlenné válhat országa az orosz gáztól és kőolajtól.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!