Orbán dühönghet – Újabb szövetségese intett be neki!

Mint arról korábban már beszámoltunk, Magyarországon tartják meg a V4-ek védelmi minisztereinek találkozóját, amin a magyar kormány Oroszországhoz való hozzáállása miatt nem fog részt venni a cseh védelmi miniszter.

Jana Černochová döntése érzékenyen érinthette Orbánékat, mivel ezzel egyértelművé válhatott számukra, hogy egy fontos szövetségesük fordított nekik hátat, azonban most kiderült, hogy

a cseh védelmi miniszter mellett már Mariusz Błaszczak, lengyel védelmi miniszter sem fog eljönni a találkozóra.

A Gazeta Wyborcza lengyel lap kormányzati forrásaira hivatkozva arról számolt be, hogy Błaszczak azért marad távol a V4-ek védelmi minisztereinek találkozójáról, mivel Orbán Viktor nem hajlandó a választások miatt kihátrálni Putyin mögül.

Jana Černochová cseh védelmi miniszter ennél kicsit élesebben fogalmazott, konkrétan azzal indokolta meg a magyarországi látogatásának lemondását, mivel szerinte “az olcsó orosz olaj most fontosabb a magyar politikusoknak, mint az ukrán vér”.

A 444.hu cikke kiemeli, hogy egyre többen kritizálják a magyar kormány orosz-ukrán háborúhoz való hozzáállását. Hétfőn például Marcin Przydacz lengyel miniszter-helyettes nyilatkozta azt, hogy Orbán hatalmas hibát követ el a jelenlegi politikájával; kifejtette, hogy szerinte ez egy rövidlátó politika, valószínűleg belpolitikai ügyekből eredeztethető, és összefügg a választási kampánnyal. Mi Lengyelországban, egy teljesen más politikát képviselünk Oroszország és Ukrajna irányában is” – mondta Przydacz.

Szombaton pedig Andrzej Duda lengyel elnök fogalmazott meg erősebb kritikát, mikor arról beszélt, hogy Orbán politikája rendkívül sokba fog kerülni Magyarországnak.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!