Orbán elszigetelődött – Legfontosabb szövetségesei is elfordultak tőle!

Orbán Viktor még egy hónappal a Putyin által kirobbantott orosz-ukrán háború után sem mer nyíltan keleti szövetségese ellen fellépni és elítélni őt, ez pedig egyre több nyugati vezetőnek szúrja a szemét.

Korábban az unión belüli legfontosabb szövetségese, Jarosław Kaczyński, a lengyel kormánypárt vezetője beszélt arról, hogy nem tetszik neki Orbán Viktor Oroszországhoz való óvatos hozzáállása, most pedig úgy tűnik, egy másik V4-es szövetségese is elfordult a magyar kormányfőtől.

Jövőhéten Magyarországon tartják meg a V4-ek védelmi minisztereinek találkozóját, amire azonban Jana Černochová, cseh védelmi miniszter nem fog eljönni – számolt be róla a Telex.

Černochová Twitter oldalára azt írta, hogy mivel Magyarországon jövőhéten választások lesznek, nem akar a kampány részévé válni.

“Mindig támogattam a V4-et, és nagyon sajnálom, hogy az olcsó orosz olaj most fontosabb a magyar politikusoknak, mint az ukrán vér”

– fogalmazott a közösségi oldalán a cseh védelmi miniszter.

A héten lezajlott NATO-csúcs értékeléseként sokaknak támadhatott az az érzése, hogy Orbán Viktor a világ vezetőinek kitaszítottja lett, ami nem lenne meglepő, hiszen egy háborús agresszorral ápolt szoros baráti viszonyt 12 éven át, melyről még a háború kirobbanása előtti évértékelőjében is büszkén beszélt, kormányának külügyminisztere pedig még mindig a legmagasabb orosz állami kitüntetés büszke tulajdonosa.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!