Hadházy terített: 150 nyomozó fog dolgozni Orbánék lekapcsolásán a választás után

Százötven fős, évi tízmilliárdból működő korrupcióellenes hivatal végezné a jogi felelősségre vonást, ha az ellenzék nyeri a választást

– nyilatkozta Hadházy Ákos a hvg.hu-nak.

A lap szerint ennek végrehajtására már egy sor törvénymódosítást és a Korrupcióellenes Hivatal koncepcióját is előkészítette a képviselő néhány – egyelőre meg nem nevezett – kollégájával, szakmai segítőjével. A tervek kapcsán Hadházy úgy fogalmazott: hónapok óta dolgozik azon, hogyan lehet a jogi felelősségre vonás feltételeit, kereteit megteremteni feles parlamenti többséggel is, mivel “ez most a realitás” az ellenzék számára.

Bár nem lenne nyomozó hatóság, a Korrupcióellenes Hivatal vizsgálati jogköre széleskörű lenne, betekinthetne például nyomozati anyagokba, beszámoltathatná a hatóságokat, hozzáférhetne lezárt aktákhoz, és ha úgy találja, hogy a nyomozás megszüntetése indokolatlan volt, szankcióként fegyelmi eljárásra és személyi változtatásokra is tehet javaslatot, valamint új feljelentés megtételével elővehet halott ügyeket.

Revizorok, vizsgálóbiztosok hada dolgozna ezen, Hadházy szerint a hivatal munkatársai közt lehetnének volt nyomozók, bírók, ügyészek, újságírók, és adatelemzők. Fontos, hogy ezek az emberek feddhetetlenek legyenek, essenek át átvilágításon.

Nem lehetetlen, hogy bíróság elé álljon és börtönbüntetést kapjon Tiborcz István, Rogán Antal vagy akár Orbán Viktor

– mondta Hadházy, hozzátéve: 100-150 ember dolgozna a hivatalnál, amelynek működtetése éves szinten 10 milliárd forintba kerülne, de évi legalább 1000 milliárdot meg lehet így spórolni az államnak vele.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!