Belerokkanhat az ország – ez lett Orbán legnagyobb tévedése

A mai nap legnagyobb belpolitikai híre, hogy az euro árfolyama elérte a 400 forintot, amelyet álmunkban sem gondoltunk volna. A forint árfolyama folyamatosan romlott Orbánék uralkodása alatt, ám az orosz-ukrán háború kitörése a szakadékba lökte a forintot. Megúszhattuk volna? Meg, ha Orbánék nem cseszik el.

Bár a lakosság körében óriási az euró bevezetésének a támogatottsága,

Matolcsy György és Orbán Viktor határozottan az euró bevezetése ellen vannak!

Interjúk és nyilatkozatok sorát tudnánk idézni a miniszterlnöktől, a jegybank elnöktől és Varga Mihály pénzügyminisztertől kezdve, miért is ágáltak folyamatosan az euró bevezetése ellen. Pedig tanulhattak volna akár a saját hibájukból is, hiszen ha az euró lenne a fizetőeszköz hazánkban, akkor egyetlen devizahitel károsult sem lenne az országban. Ma pedig,

nem kellene szembenéznünk az elszabadult inflációval,

azzal, hogy nem lesz olyan termék holnap a boltok polcain, aminek ne menne fel az ára, követve a dollár és euró árfolyamát. Tudjuk jól, mi akadályozta meg Orbánékat az euró bevezetésében, és ezzel megágyazva a mostani tragikus helyzetnek. Orbánék nem akarják feladni azt a szabadságot, amit az önálló monetáris politika ad nekik, hiszen ezen sokat profitáltak az elmúlt években, például az alacsony kamatszint révén.

Nem lehetne tovább játszadozni az MNB-ben az árfolyamnyereséggel,

nem lehetne abból alapítványokba folyatni a százmilliárdokat, és nem szakítanának egyre nagyobbat a külföldi multik, akik forintban fizetik ki a magyar alkalmazottakat, de euróban kapják a bevételeiket. Eddig sem volt rózsás a helyzet, mind az államháztartási hiány, mind az államadósság az egekben van, soha nem volt még ennyire kiürítve a kassza, amit most csak megfejel a 400 forintos euró árfolyam. Arról, hogy mekkkora a baj, itt írtunk bővebben:

Az éj leple alatt merték csak bejelenteni: államcsőddel néz szembe a kormány

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!