Az éj leple alatt merték csak bejelenteni: államcsőddel néz szembe a kormány

Már egy ideje teljesen világos, hogy a kormány elhibázott gazdaságpolitikája, és a választási győzelem érdekében bejelentett osztogató intézkedések az államcsőd felé sodorják az országot. A tegnap késő esti bejelentéssel Orbánék elismerték, katasztrofális helyzetben van az államháztartás.

Az elmúlt időszakban folyamatosan jöttek ki az adatok az államháztartás helyzetéről, és három szám van amit érdemes figyelni, az államadósság mértékét, a költségvetési hiányt és az infláció mértékét.

Az államadósság és a költségvetési hiányt tekintve Orbánéknak sikerült történemi csúcsot dönteni mindkettőben,

míg az infláció 10 év nem sújtotta ennyire a lakosságot. Egy konkrét, 350 milliárdos elvonást már az elmúlt hetekben bejelentettek, majd meglebegtették a további “költségcsökkentést”. Ma reggelre viszont kiderült,

további 755 milliárd forintot vonnak el az emberektől!

Hogy tisztán lássunk, és megértsük, hogy mekkora ez a megszorítás, mit is jelent 1105 milliárd forint kivonása a költségvetésből, és milyen hatásai is lesznek a jövő évre vonatkozólag, ahhoz egy kicsit vissza kell mennünk az emlékeinkben. Sokan emlékszünk még az 1995-ös Bokros-csomagra, amely addig nem látott mértékű támadásokat kapott a Fidesz részéről. Az akkori megszorítások 42,3 milliárd forintot tettek ki, ami jelenértéken (a dollár akkori, és mostani árfolyamából számítva) 115 milliárdot tesz ki. Azaz, a tegnapi bejelentéssel

a Bokros-csomagnál tízszer nagyobb megszorító csomagot jelentettek be!

Ehhez kell hozzávennünk az újabb devizahitelek felvételét, és rögtön látszódik, hogy gyakorlatilag a teljesen átgondolatlan gazdaságpolitika miatt a csőd széléről kell visszarángatnia a kormánynak az országot! Arról pedig, hogy szerintünk mire megy ki a játék, már szeptemberben írtunk:

Szakadékba lökik az országot ezzel a döntéssel – Orbán már az ország tönkretételére játszik?

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!