Rendkívüli bejelentést tett Szijjártó – Nyíltan Putyin ellen fordultak!

Forrás: Facebook.com / Szijjártó Péter

Rendkívüli videóüzenetben jelentkezett be a közösségi oldalán Szijjártó Péter, melyben az orosz-ukrán válság vonatkozásairól beszélt!

A külgazdasági és külügyminiszter bejelentkezésében elmondta, hogy a szomszédban sajnos a legrosszabb forgatókönyv következett be:

a háború.

Szerinte ezt a világ vezető nagyhatalmai próbálták diplomáciai úton elkerülni, azonban nem jártak sikerrel, Oroszország katonai támadást indított Ukrajna ellen.

Szijjártó azonban hozzátette: “Magyarország kiáll Ukrajna szuverenitása és területi integritása mellett és a szövetségi tárgyalásokon is részt vesz”, tehát ezzel Orbánék nyíltan Putyin ellen fordultak.

A külügyminiszter tájékoztatást adott videóüzenetében arról, hogy beszélt a kijevi nagykövettel, aki megnyugtatta, hogy Kijev belső részeiben egyelőre harci cselekmények nem zajlanak.

Az Ukrajnában tartózkodó magyar állampolgárokat a külügyminiszter arra kérte, hogy lépjenek kapcsolatba a nagykövetséggel. Szijjártó szerint a kárpátaljai magyarok jelenleg biztonságban vannak, de folyamatos a kapcsolat velük, valamint ha további lépésekre van szükség, akkor azt azonnal megteszik és erről a közvéleményt is tájékoztatják.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!