Terjed a szikra: 48 tanár nem vette ma fel a munkát egy budaörsi gimnáziumban

A 68 fős tantestületből 48 tagadta meg szerdán a munkát a Budaörsi Illyés Gyula Gimnázium Szakgimnázium és Technikumban.

Az intézmény már a harmadik a héten, ahol polgári engedetlenséggel tiltakoznak a pedagógusok a kormány múlt pénteki rendelete ellen, amely gyakorlatilag ellehetetleníti, hogy sztrájkolhassanak. Részletek:

Orbán nyílt hadüzenete a tanároknak: az éj leple alatt tették közzé a rendeletet

Hétfőn a Kőbányai Szent László Gimnázium tizenkét tanára tagadta meg a munkát, kedden pedig a budapesti Kölcsey Ferenc Gimnázium húsz tanára tett így.

Az Illyés Gyula tanárai közleményükben azt írták: a pénteki rendelet az esetleges sztrájkot a tényleges érdekérvényesítésre alkalmatlanná teszi. A polgári engedetlenségi akciójuk azt jelenti, hogy nem veszik fel a munkát, nem folytatnak oktatási, nevelési tevékenységet. A figyelemfelkeltő akcióban való részvételükről nem tantestületként, hanem egyénenként, jogtudatos állampolgárként döntöttek, tettük rájuk nézve hátrányos következményeit vállalják.

Akciónk sem az iskolánkat felügyelő és irányító tankerület, sem az iskolánk vezetősége ellen nem irányul. Elsősorban tanítványaink és a következő generációk érdekeiket szem előtt tartva cselekszünk. Kötelességünknek érezzük, hogy kiállásunkkal is felhívjuk a figyelmet alaptörvénybe foglalt jogainkra, valamint az oktatás kiemelt fontosságára

– fogalmaztak.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!