Súlyos szexuális botrány robbant a Jobbikban – ez mindent boríthat a parlamentben is

Csütörtök reggel futott áz a hír -elsőként a kormányméfiában-, hogy súlyos szexuális botrány történt a Jobbik egyik, vezetőinek szóló tavaly évvégi rendezvényén, amit próbáltak eltussolni. Az eltussolást tagadják, a nemi erőszak kísérletét nem.

A megjelent cikkek állítása szerint a Jobbik egyik múlt év végi, vidéki eseményén, Ököritófülpösön

Szilágyi György Jobbik-alelnök élettársát próbálta megerőszakolni egy fürdőszobában

egy korábbi polgármester, akinek a nevét nem hozták nyilvánosságra. Állítólag a pártvezetés, Jakab Péter és kabinetfőnöke, Molnár Enikő megpróbálta eltussolni az ügyet. Jakab Péter az ügyre reagálva nem tagadta a cselekmény megtörténtét, ám közlése szerint a Jobbik és annak etikai és fegyelmi bizottsága az ügy kivizsgálását a beadvány megérkezése után azonnal elindította, és erről a beadványozót is értesítette.

A cikkek megjelenése után többen is megszólaltak, többek között Szilágyi György is, aki az említett rendezvényre nem volt meghívva, csak az élettársa, aki választókerületi szervezőként dolgozott. Szilágyi elmondta, hogy azeset valóban megtörtént, és ő kedden a Legfőbb Ügyészségnek tett bejelentést, mivel a Jobbikban nem indult belső vizsgálat, pedig azt ő kezdeményezte magánbeszélgetéseken, ám

a Jobbik elnöksége december óta nem is ülésezett!

10 nappal ezelőtt a sértett a párt etikai bizottságához fordult, így Jakab állítása is igaz lehet, hogy a hivatalos bejelentés után valóban megindult a vizsgálat. Arról már nem szólnak a hírek, hogy vajon informálisan ki tudott az esetről, amiben a hölgyet a tettes felcsalta egy szobába, majd a fürdőszobában megpróbálta megerőszakolni. Kívülről érkezett segítség a nő segélykiáltásait meghallva.

Jelenleg nem tudni, ki volt a tettes, míg az egyik információ szerint egy korábbi polgármester, addig Szilágyi nyilatkozata lapján az eset megtörténtekor országgyűlési képviselő volt az erőszakoskodó, ezért is a Legfőbb Ügyészhez adták be a feljelentést. A tisztújítás előtt a botrány nemhiányzott Jakab Péternek, akinek ezen akár a pártelnöki és frakcióvezetői helye is múlhat.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!