Orbán nyílt hadüzenete a tanároknak: az éj leple alatt tették közzé a rendeletet

Orbán

Új rendeletet tett közzé péntek este a kormány: eszerint a pedagógusok márciusra tervezett munkabeszüntetését csak úgy engedélyezik, ha az észrevétlen marad az intézmények működése szempontjából

írja a hvg.hu.

Bár a kormány tárgyalni továbbra sem hajlandó, a szakszervezetek szerint pedig időhúzásra játszik, úgy tűnik, elkezdte komolyan venni a sztrájkot. A veszélyhelyzeti rendkívüli jogosítványaira hivatkozva rendeletben szabta meg, hogyan kell megoldani a gyerekfelügyeletet és milyen órákat kell megtartani.

A jogszabály szerint

  • minden, a sztrájkkal érintett munkanapon reggel 7 óra és iskolák esetében 16 óra, általános iskola esetében 17 óra, óvodák esetében 18 óra között kell felügyelni a gyerekekre, saját osztályukban – tehát különböző osztályok keveredése nélkül –, és minden csoportban, osztályban rendelkezésre kell állnia legalább egy, szakképesítéssel rendelkező pedagógusnak, kollégiumi nevelőnek, oktatónak vagy pedagógiai asszisztensnek.
  • A gyerekeknek meg kell kapniuk a szokásos étkezést, kollégiumi ellátást, délelőtt és délután egy-egy óra “szabad levegőn való tartózkodást”.
  • Az érettségiző középiskolai osztályokban meg kell tartani minden vizsgaszabályzat szerinti felkészítési órát a kötelező érettségi tantárgyakból.
  • A többi tanulónak minden tárgyból az órák felét kötelező megtartani.

A rendelet addig marad érvényben, amíg “a koronavírus-világjárvány elleni védekezésről szóló” törvény.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!