A magyar kormány pénzt kuncsorog a veszélyesnek tartott Brüsszeltől!

A magyar kormánynak nem sikerült megállítania Brüsszelt, pedig éveken át azt hangoztatták, hogy veszélyes az unió ténykedése, de talán épp ez a kudarc egyben a kormány szerencséje is!

Bár eléggé megromlott az EU és Magyarország kapcsolata, sőt, jelenleg korrupciós és jogállamisági problémák miatt az európai közösség nem ad pénzt az Orbán-kormány kezébe, ennek ellenére a pénzügyminiszter a közösségi oldalán számolt be róla, hogy “10 országgal közösen pénzügyi támogatást kértünk az Európai Bizottságtól az ukrajnai menekülthelyzet kezelésére”.

Úgy látszik az uniós alapelveket nem szeretnék Orbánék betartani, de ha pénzért lehet kuncsorogni, akkor egyből beállnak a sor elejére!

Az Európai Bizottságnak címzett levelet hazánk részéről Varga Mihály pénzügyminiszter és miniszterelnök-helyettes, valamint Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter írták alá – írja cikkében a Magyar Nemzet.

Magyarország mellett Bulgária, Csehország, Észtország, Horvátország, Lettország, Litvánia, Lengyelország, Románia és Szlovákia szeretne pénzt kapni az uniótól. Közös levelükben azt javasolják, hogy erre a célra biztosítsák a 2014–2020-as pénzügyi költségvetésből fennmaradt forrásokat, illetve hozzanak létre egy 5 százalékos tartalékalapot a jelenlegi, 2027-ig tartó költségvetési ciklusra, melyből finanszírozni tudnák a háború közvetlen és közvetett hatásainak esetleges további kiadásait.

Maga az elképzelés érthető, hiszen jelentős költségekkel jár a környező országokba eddig érkezett több mint 5,3 millió ukrajnai menekült elhelyezése és ellátása, egyedül az kirívó, hogy Magyarország kormánya is pénzért tartja a markát, miközben folyamatosan EU-ellenes propagandát hangoztatnak!

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!