Komoly döntés előtt a Fidesz – Saját csapdájukba estek a kormánypártiak!

Az ellenzék által benyújtott öt népszavazási kérdésből végül csak kettőt engedett át a Nemzeti Választási Bizottság; ezekről kellene most dönteniük a kormánypártiaknak, ha nem akarnak népszavazást kiírni!

Csütörtökön került a parlament igazságügyi bizottsága elé mindkét ellenzéki népszavazási kérdés, melyek az alábbiak voltak:

  • Egyetért-e Ön azzal, hogy az álláskeresési járadék folyósításának leghosszabb időtartama 270 nap legyen?
  • Egyetért-e Ön azzal, hogy az Országgyűlés helyezze hatályon kívül a Fudan Hungary Egyetemért Alapítványról, a Fudan Hungary Egyetemért Alapítvány részére történő vagyonjuttatásról szóló 2021. évi LXXXI. törvényt?

A 444.hu közlése szerint a kérdéseket az ellenzék eredetileg szerette volna az országgyűlési választással és a kormánypárt homofób “gyermekvédelmi” népszavazási kérdéseivel egyidejűleg megtartani,

de azokat minden lehetséges módon hátráltatták,

így az aláírásgyűjtés csak decemberben indulhatott el, a Kúria jóváhagyása után. A szükséges 200 ezer aláírás januárban gyűlt össze, így már nem volt lehetséges azt az országgyűlési választással egyszerre megtartani.

A következő lépcsőfok, hogy Kövér László napirendre kell, hogy vegye az Igazságügyi bizottság határozati javaslatait, mely után az országgyűlés elrendeli a népszavazást, a köztársasági elnök pedig kitűzi annak dátumát. A határozati javaslat 13,6 milliárd forintos költséggel számol.

Szabó Tímea a parlamentben arról beszélt, hogy “a kormány már most igyekszik gáncsolni ezeket a népszavazási kérdéséket, már most elkezdte szajkózni azt, hogy 14 milliárd forintba kerülhet”,

ezért az ellenzéki pártok összefogva benyújtanának egy törvényjavaslatot, hogy patthelyzet elé állítsák a kormányt!

Ha a kormány valóban meg szeretné spórolni a népszavazás költségét, akkor meg kell szavazniuk az ellenzék által javasolt Fudan Egyetem létrehozását visszavonó törvényt, illetve azt, hogy az álláskeresési járadék folyósításának időtartamát emeljék fel 9 hónapra.
Azonban ha a kormánypárt ezeket a javaslatokat nem támogatja majd, az azt jelenti, hogy nem az emberek érdekeiket nézik, csak a választópolgárokat akarják felbőszíteni, hergelni azzal, hogy milyen sokba fog kerülni a népszavazás!

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!