Ujhelyi István parádés szembesítése: párttársa korábbi szavaival zúzta szét a miniszter állításait

Az áprilisi választásokba való külső beavatkozási kísérletnek minősítette Facebook-oldalán Varga Judit, hogy EP-képviselők egy csoportja a napokban arra szólította fel az EU-t, hogy ne hagyják Orbán Viktornak, hogy elcsalja a magyar országgyűlési választásokat.

Beindult a lavina Brüsszelben: Nem hagyjuk, hogy Orbán idén is elcsalja a választásokat

Erről az igazságügyi miniszter egy külön posztban számolt be. Varga azt írta:

Zöldpárti és balliberális EP-képviselők egy csoportja levélben fordult az EBESZ Demokratikus Intézmények és Emberi Jogok Hivatalához, melyben a magyar választásokba való beavatkozást sürgetik. Az EP-képviselők levele természetesen tele van hazánkat érintő csúsztatásokkal és nemtelen bírálatokkal. Tapasztaltuk, Brüsszelben már hónapokkal ezelőtt kezdetét vette a magyarországi választási kampány. Az európai baloldal célja egyértelmű: befolyásolni akarják a szavazás eredményét.

Varga állításaira elsőként az ellenzékből Ujhelyi István, az MSZP EP-képviselője reagált. A minisztert Deutsch Tamás egy korábbi, 2006-os nyilatkozatával szembesítette, amiben a Fidesz EP-képviselője akkor még ellenzékből maga követelte a kormánypárt nevében az EBESZ Magyarországra hívását. Az Index korabeli cikke úgy számolt be az esetről:

A Fidesz azt kezdeményezi, hogy érkezzenek európai megfigyelők a választások mindkét fordulójára Magyarországra, közölte csütörtökön délelőtt Deutsch-Für Tamás, az ellenzéki párt kommunikációs vezetője. Bár a szocialisták egyetértettek azzal, hogy hívják meg a választásra az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet képviselőit, biztos, ami biztos Rogán Antal fideszes-kampányfőnök nyílt levélben is kérte a kormányfőt, hívja el a megfigyelőket.

Ujhelyi röviden úgy kommentálta a két fideszes nyilatkozat között feszülő ellentmondást:

Na, ehhez képest most hazaárulást és külföldi beavatkozást kiáltanak a Fidesznél, amiért EP-képviselők ugyanezt szorgalmazzák.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!