Beindult a lavina Brüsszelben: Nem hagyjuk, hogy Orbán idén is elcsalja a választásokat

A magyarországi civil szervezetek segélykiáltását meghallva egyre több uniós tagállam képviselője követeli, hogy ne engedje Brüsszel, hogy Orbán Viktor elcsalja az április 3-án megrendezendő magyar országgyűlési választásokat.

A hírről a Politico számolt be szerda reggel. A cikk szerint öt különböző frakcióból 62 EP-képviselő szólította fel az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezetet (EBESZ) arra, hogy küldjön teljes körű missziót az áprilisi választásokra.

Öt képviselőcsoportból és 19 különböző országból érkeztünk. De mindannyian osztjuk azt az aggodalmat, hogy a választások nem a legszigorúbb demokratikus normák szerint zajlanak majd

– idézte a képviselők EBESZ-nek küldött levelét a lap.

A képviselők a levélben felidézték az EBESZ missziójának következtetését a 2018-as választások kapcsán, melyben azt állapították meg, hogy a kormány “megfélemlítő retorikája szűkítette a valódi demkratikus vita terét, korlátozva a választókat abban, hogy informáltan hozzák meg a döntésüket”.

Az idei választások előtt újabb aggasztó fejleményeket figyeltünk meg

– írták a levélben, példaként hozva a járványügyi veszélyhelyzet alatt meghozott rendkívüli intézkedéseket, és azt a tavaly novemberben elfogadott törvényt, ami lényegében legalizálta a fiktív lakcímeket, megnyitva a teret a voksturizmuson alapuló választási csalások előtt.

Bővebben itt írtunk a magyar civil szervezetek teljes körű választási megfigyelést szorgalmazó követeléséről, melyre a hírek szerint hajlik is az EBESZ:

Sarokba szorult Orbán: megfigyelők százait küldheti az EU áprilisban Magyarországra

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!