Márki-Zay nagyon kiakadt Novák jelölésén: Még Ádernél is kevésbé fog ellenállni Orbánnak

Mint ismert: Novák Katalint, a Fidesz két hónapja leköszönt alelnökét jelöli Orbán Viktor Áder János utódjának. Az, hogy Novák mennyire lesz képest képviselni a pártok felettiséget és a nemzet egységét, remekül jelzi, hogy a politikus még néhány héttel ezelőtt is OV’22-es fülbevalóval hangolódott a jövő évi választásra:

Pár hete még orbános fülbevalóval villogott a Fidesz új államfőjelöltje

A bejelentést Facebook-oldalán kommentálta Márki-Zay Péter, az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje. A politikus elmondta: Orbán ráérzett arra az elvárásra, hogy a társadalom örömmel látna több női vezetőt a közéletben.

De Novák Katalin nem az a személy. Ő még Áder Jánosnál is alkalmatlanabb arra, hogy ellent tartson Orbán Viktornak. Az államfői tisztség esetén a jelölttel szemben alkotmányos követelmény, hogy pártok felett álló, a nemzet egységét kifejező, köztiszteletben álló személy legyen. Novák Katalin ezzel szemben a Fidesz nemrég leköszönt alelnöke. Orbán Viktoros fülbevalót hord, a Fidesz elnökéhez végletekig lojális, az ország nagyobbik fele által nem támogatott jelölt

– fogalmazott Márki-Zay, emlékeztetve rá, hogy Novák korábban olyan szélsőséges kijelentésekről híresült el, miszerint a nők ne akarjanak annyit keresni, mint a férfiak.

Novák Katalint személyes felelősség is terheli a jogállam lebontásáért, az ország megosztásáért, a gyűlöletkampányok szervezéséért, és a tomboló korrupcióért. A köztársasági elnöki feladatra teljesen alkalmatlan

– szögezte le felháborodva az ellenzék miniszterelnök-jelöltje.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!