Lefagyott Orbán arcáról a mosoly – Kudarcba fulladt a nagy álma!

Orbán Viktor egyik nagy álma lehetett, hogy felvirágoztassa szülőfaluját, turisztikai célponttá alakítsa azt, ennek érdekében pedig nemcsak stadiont és fociakadémiát, de egy kisvasutat is építtetett.

Az Orbán-kormány még 2015-ben döntött úgy, hogy 600 millió forint európai uniós támogatásból megépíttetik a felcsúti kisvasútat, mely a felcsúti Pancho Aréna és az alcsútdobozi arborétum között közlekedik.

A projekt 2016-ben üzemképes lett és nagy reményekkel útjára is indult, csakhogy hiába a rengeteg ráfordított millió, mivel semmi különös látványosság nincs a környéken, így az nem igazán vált kiemelt turisztikai célponttá és folyamatos veszteséget termel!

Szél Bernadett kérte ki az Orbán “hobbivasútját” üzemeltető Felcsúti Utánpótlás Neveléséért Alapítványtól a legfrissebb bevételi és kiadási adatokat, melyeket eljuttatott az Átlátszónak.
A lap összegezte a 2020 szeptembere és 2021 szeptembere közötti, valamint a korábbi adatokat, ebből pedig kiderült, hogy

indulása óta a Vál-völgyi kisvasút már 32,8 milliós veszteséget termelt!

Ha nem történik csoda, akkor a most rendelkezésre álló adatok alapján kijelenthetjük, hogy az Orbán kisvasútjára fordított 600 millió forint soha nem fog megtérülni!

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!