Ha most vasárnap lenne a választás, az ellenzék elverné Orbánt: friss felmérés

Pár napon belül már a második közvélemény-kutatás bizonyítja, hogy bár a Fidesz valóban profitált az utóbbi hetek példátlan pénzszórásából, az ellenzék továbbra is őrzi az előnyét

– derül ki a Republikon Intézet friss kutatásából.

Mint ismert, néhány napja a Publicus Intézet közölt egy kutatást, mely azt mutatta, hogy az ellenzék továbbra is stabilan vezet a Fidesszel szemben.

Ehhez csatlakozott most a Republikon kutatása, mely szerint

a teljes népesség körében 3 százalékkal, a biztos pártválasztók között pedig 5 százalékkal vezet az ellenzék.

Ez újabb cáfolatát jelenti annak a múlt heti, nagy port kavart álfelmérésnek, amit a 444 közölt állítólagos belsős ellenzéki forrásokra hivatkozva. A lap akkor azt állította, hogy a Fidesz 14 százalékkal vezet az ellenzék előtt. Ezt sem korábbi, sem az azóta publikált kutatások nem támasztották alá, a 444 pedig azt sem volt hajlandó elárulni, pontosan kinek a kutatására hivatkozott, és milyen módszertan alapján készült az állítólagos felmérés. Ahogy azt sem, ezeket miért nem közölnék, ha a kutatás eredményét közlik. Miért titkolnák az egyiket, és nem a másikat?

A Republikon mérése szerint a párttámogatottságokban apróbb mozgások történtek:

  • Decemberre hosszú idő után a teljes népesség körében erősödött a Fidesz, 31 százalékról 33 százalékra, és a pártválasztók körében is 2 százalékpontot hoztak, így jelenleg 43 százalékon állnak.
  • A DK és a Momentum 1-1 százalékponttal erősödtek a teljes népesség körében, így Gyurcsány Ferenc pártja 12, a Donáth Anna vezetésével operáló momentumosok pedig 7 százalékos támogatottsággal bírnak.
  • A Jobbik változatlanul 8, az MSZP változatlanul 5 százalékon áll, míg az LMP támogatottsága továbbra is 2 százalék, a Mi Hazánké pedig 3 százalék.
  • A Magyar Kétfarkú Kutya Párt és a Párbeszéd mind 1-1 százalékpontot vesztettek, 3 százalék helyett 2 százalékon állnak a teljes népesség körében, miközben továbbra is 2 százalék szavazna egyéb pártokra.

További részletek a Telex cikkében.

A múltkori Publicusos kutatásról itt írtunk:

Mindenki megnyugodhat: egy friss felmérés szerint továbbra is vezet az ellenzék

Arról, hogy miért nem lehet igaz a 444 álfelmérése, pedig itt:

Ne dőlj be: ezért hazugság a 444 által közölt felmérés, hogy 14 százalékkal vezet a Fidesz

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!