Ekkora hibát régen követt el Polt – kezd rogyadozni a rendszer?

A Blikk információi szerint eljárás indult a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar (MBVK) egyik magas beosztású vezetője ellen, akinek állítólag elrendelték a letartóztatását is. Az eddig hivatalos forrásból meg nem erősített hírek szerint a repülőtérről vitték el a rendőrség munkatársai a Dubajba utazni akaró végrehajtói kari vezetőt, valamint a szintén végrehajtóként dolgozó feleségét. Hadházy Ákos Polt Péternél érdeklődött, hogy vajon igaz-e a hír, ám elég meglepő választ kapott.

Hadházy Ákos azt az egy egyszerű és világos kérdést tett fel Polt Péternek, hogy folyik-e büntetőeljárás a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar (MBVK) valamelyik vezetője ellen, ám a legfőbb ügyész megtagadta tőle a választ. Írásos válaszában Polt az Országgyűlésről szóló 2012. évi XXXVI. törvény 42. §-ának 9. bekezdésére hivatkozott,

ami alapján nem tagadhadta volna meg a választ, hanem 11 napon belül kellene válaszolnia!

Miután Hadházy Ákos a Facebookon nyilvánosságra hozta a választ és a véleményét, a Legfőbb Ügyészség közleményben reagált, amiben közölték, hogy „a büntetőeljárásról szóló 2017. évi XC. törvény 109. § (1) bekezdés d) és e) pontja, valamint a minősített adat védelméről szóló 2009. évi CLV. törvény 5. § (2) bekezdés b) és c) pontja” jogosítja fel és kötelezi a legfőbb ügyészt – alapvetően a büntetőeljárás sikere érdekében – a korlátozott válaszadásra, a válasz megtagadására.”

Nos, ezzel csak két probléma van. Az első, hogy Polt Péter, aláírással, bélyegzővel ellátott hivatalos válaszában egyáltalán nem hivatkozik az ügyészség által idézett jogszabályra. Másrészt pedig, az idézett passzusok azt szabályozzák, hogy egy büntetőeljárás sikere érdekében ne szivároghassanak ki információk idejekorán. Ezek szerint

a hír igaz, és valóban büntetőügy van folyamatban!

Egyet nem értünk ezzel kapcsolatban. Nem lett volni sokkal tisztább és világosabb azt mondani, hogy igen, nyomozás folyik, de a részletekről nem adhatunk felvilágosítást?

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!