Borított egy volt titkosszolga: milliókat fizetett neki a Fidesz az ellenzék megfigyelésére

A Pegasus-botrány és Kövér László napokban megjelent beszéde után egyre világosabb, hogy a Fidesz titkosszolgálati eszközöket is bevet az ellenzék ellehetetlenítésére. A hvg360 most megtudta, hogy ennél szélesebb körben, nemcsak jelenlegi, de volt titkosszolgákat is alkalmaznak, hogy terhelő információkat szerezzenek az ellenzék vezető politikusairól.

A lapnak név nélkül nyilatkozó, jelenleg magánnyomozóként dolgozó egyik volt titkosszolga mesélte el, hogy a “politikai jellegű” munkákra az előválasztás után kapott felkérést, hogy készítsen egy ún. “operatív környezettanulmányt” ellenzéki politikusokról. Eszerint a megfigyelt személy tudta nélkül, minél több információt kell összegyűjtenie, ezek alapján pedig összeállítania egy dossziét, amit a megrendelő arra használ, amire akar.

Az is kiderült, mennyit kérnek el egy-egy ilyen dossziéért:

egy-másfél millió forintba is kerülhet, ráadásul az sem biztos, hogy bármilyen kompromittáló információt találnak benne.

A lap szerint ez a fajta megfigyelés sok esetben még hasznosabb is, mint pl. a Pegasus-féle telefonlehallgatás, mert a titkosszolgálatok által gyűjtött információkat nem lehet a sajtóban felhasználni. Bár vannak olyan politikusok, üzletemberek, újságírók, akiknek a megfigyelését akár meg tudnák indokolni a titkosszolgálatok, magánnyomozókkal olyanokat is meg lehet figyeltetni, akik nem töltenek be állami funkciót vagy nem tartanak mondjuk fent kapcsolatot külföldi ügynökökkel, amivel magyarázni lehetne az állami lehallgatást.

Kövér beszéde egyébként komoly politikai viharokat kavart, egy ország követeli a lemondását, közben fel is jelentették:

Kövér Lászlónak mennie kell: egy ország követeli a “köteles” ember távozását

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!