Brutális végkielégítés – Újabb rekordot döntött meg a Fidesz-kormány!

Forrás: MTI/Balogh Zoltán - MTI/MTVA/Szigetváry Zsolt

A Fidesz-kormány nem bánik szűkmarkúan a kormánytagok fizetésével, így fordulhatott elő az a helyzet, hogy most rekord összegű végkielégítést kell adni több leköszönő miniszternek is.

A kormánytagok jogállásáról szóló törvény alapján a posztjukról távozó minisztereknek hat havi illetmény jár végkielégítésként. A most megalakuló ötödik Orbán-kormányba pedig négy miniszter is van, aki nem kapott helyet magának: Süli János, Mager Andrea, Benkő Tibor és Kásler Miklós.

A 24.hu számításai szerint a két tárca nélküli miniszter, Süli János és Mager Andrea jártak a legjobban, ugyanis nekik eddig havi 5 millió forint volt a fizetésük,

ezért az ő végkielégítésük eléri majd a 30 millió forintot!

Ilyen magas összeget még soha egyetlen kormánytagnak nem fizettek ki ezen a jogcímen!

A lap azt is kiszámolta, hogy a paksi atomerőmű bővítéséért felelős tárca nélküli miniszterként dolgozó Süli János a 2017-es hivatalba lépése óta összesen 250 millió forintnyi fizetést vehetett fel, annak ellenére, hogy maga a paksi bővítés még szinte el se kezdődött.

Orbán az új kormányban sem Sülit, sem Mager Andreát nem látja már szívesen, sőt, őket senki sem váltja, jogutód nélkül szűnik meg a posztjuk.
De nem kell különösebben bánkódnia Benkő Tibor honvédelmi miniszternek és Kásler Miklós emberi erőforrások miniszternek sem, őket a havi 1 millió 979 ezres fizetésük után 11,9 millió forintos végkielégítéssel kárpótolják.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!