Megszületett a megállapodás – A kormány végre kegyeskedett betartani a saját törvényét!

A kormányközeli médiumok egy hazug lejáratókampány részévé tették a fővárosi tömegközlekedés támogatását, ezzel újabb szintre süllyedve bizonyították be, hogy Orbánéknak nem az emberek, csak a politikai hatalom számít!

Vasárnap számolt be arról Karácsony Gergely, hogy hétfő reggelre Palkovics László egyeztetésre hívta őt a budapesti közösségi közlekedés ügyében. Azt persze most hagyjuk figyelmen kívül, hogy egy ilyen tárgyalásra nem az utolsó pillanatban kéne megvívnia a miniszternek a főpolgármestert, inkább nézzük a jó oldalát:

a kormány végre hajlandó betartani a törvényben előírt kötelezettségét!

Ez azonban sajnálatos módon nem ment könnyen. Közös ellenzéki akció és hetekig tartó üzengetés kellett ahhoz, hogy a kormány végre betartsa a törvényt, vagyis éves szinten 7 százalékkal járuljon hozzá a fővárosi közösségi közlekedés finanszírozásához.

Karácsony Gergely közösségi oldalán számolt be arról, hogy eddig minden évben erről menetrendszerűen és csupán szakértői szinten zajlott az egyeztetés, de most azt is politikai szintre emelte a kormány, hogy működhet-e a közösségi közlekedés a fővárosban.

“Veszélybe sodorták a közlekedési cégek működését, bizonytalanságban tartották az utasokat és feleslegesen fitogtatták az erejüket.

Nem kellett volna ürügyeket keresni arra, hogy miért tartották vissza a törvényben előirt szerződést, nem kellett volna hazudozni, hogy már a Fővárosnál vannak a dokumentumok aláírásra várva, és érthetetlen az is, hogy minderről miért egy vasárnap délután világosodott meg Palkovics miniszter úr, belekavarodva eddigi magyarázkodásaiba” – írja Karácsony, aki szerint a budapesti közösségi közlekedés szolgáltatási színvonalának megőrzése nemzeti érdek.

A főpolgármester emlékeztetett arra is, hogy a kormány eddig minden közlekedési fejlesztésnek igyekezett keresztbe tenni. Blokkolják a városvezetés kedvezményes hitelfelvételi lehetőségeit, ezzel pedig meggátolják, hogy elektromos trolik és új villamosok közlekedjenek a fővárosban, ráadásul hiába van rengeteg lehetőség az Európai Unió helyreállításai alapjából közlekedési fejlesztésre költeni, Budapest nem kap ebből semmit.

“A főváros és az agglomeráció közlekedésének fejlesztésében partnerségre törekszünk, erről nem háborúzni kell, forrásokat elvonni és politikai hasznot lesni, hanem közösen tenni azért, hogy a budapestieknek és az agglomerációban élőknek a legjobb szolgáltatást nyújthassuk” – írja bejegyzése végén Karácsony Gergely főpolgármester!

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!