Pofára esett a miniszterelnök – Körberöhögte őt az Európai Bizottság!

Orbán Viktor terjedelmes levélben kérlelte az Európai Bizottságot, hogy függesszék fel a Magyarország ellen indított kötelezettségszegési eljárásokat, melyre most megérkezett az uniós testület egyértelmű válasza.

A miniszterelnök szerint a kötelezettségszegési eljárások “aláássák a tagállamok területi és nemzeti integritását, valamint polgárai biztonságának védelmét célzó intézkedéseit”, azonban a Bizottság más véleményen van.

Magyarország ellen többek közt a jogállamisági mechanizmussal összefüggésben indult eljárás, illetve novemberben a bizottság az Európai Bírósághoz fordult, és kérte a pénzbírság kiszabását, mivel szerintük Magyarország nem tartotta be a bíróság ítéletét a menekültügyre vonatkozóan.

Bár a Bizottság írásban még nem válaszolt Orbán levelére, az Euronews közlése szerint Margaritisz Szkínász a Strasbourgban tartott sajtótájékoztatóján újságírói kérdésre válaszolva elmondta:

“Nincs politikai mozgástér a kötelezettségszegési eljárásokban. Szigorúan meghatározott, könyv szerinti folyamatokról van szó. Az ilyen eljárás lezárására az egyetlen lehetőség az, ha annak az alapját jelentő ügy megoldódik”, majd hozzátette, hogy

“politikai okokból vagy levelekkel nem lehet leállítani egy kötelezettségszegési eljárást.”

 

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!