Tömött buszokban hozták a Békemenetre az embereket a vírus fertőzte Romániából

Fotó: Bődey János / Telex

Egy “Soha többet” feliratú molinó vezeti idén az álcivil CÖF Békemenetét, mely szombat kora délután indult a Szabadság hídtól. A menet a Vámház körút–Károly körút–Erzsébet tér útvonalon halad a Bajcsy-Zsilinszky út és az Andrássy út kereszteződéséhez. Ott mondja el beszédét Orbán Viktor fél négykor.

Jókora tömeg érkezett az idei Békemenetre is, a tudósítások szerint több tízezren lehetnek. A hvg.hu tudósítója a Nyugati pályaudvartól az Arany János utcáig összesen

81 darab buszt számolt össze, ezekkel szállították a résztvevőket a Békemenet helyszínére.

Ennél azonban lényegesen több járművel jöttek, hiszen reggel már a Ferenciek tere és az Astoria között is sorban álltak a buszok.

Sokakat Erdélyből, Romániából hoztak Budapestre, ami jelenleg Európa egyik leginkább vírus fertőzte területének számít, összeomlás közelében van az egészségügy, újra bevezették a kijárási tilalmat és a kötelező maszkhasználatot. Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter pár napja a kormányinfón maga sem tartotta jó ötletnek, hogy Erdélyből hozzák az embereket a Békemenetre. Úgy tűnik, a CÖF nem fogadta meg a fideszes miniszter tanácsát, a fél belváros az erdélyi buszokkal van tele.

Élőben itt lehet követni a hvg.hu felvételét a vonulásról:

Közben egy alternatív Békemenet is zajlik Budapesten, a Magyar Kétfarkú Kutya Párt paródia-menete egy órával az igazi előtt indult. Két fotó erről:

kutyapart bekemenet
Fotó: Ladjánszki Máté / Népszava

kutyapart bekemenet 2

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!