Orbán a saját bukását jósolhatta! Az ő ügyeiről is előkerülhetnek bizonyítékok!

Orban Viktor Andrej Babis
Orbán Viktor és Andrej Babis újságíróknak nyilatkozik, miután négyszemközti megbeszélést folytattak Budapesten 2018. augusztus 31-én / Fotó: Szecsődi Balázs/Miniszterelnöki Sajtóiroda/MTI

Orbán Viktor egy hónappal ezelőtt olyan kijelentést tett, amiről akár az is kiderülhet: a saját bukását vetítette előre!

Az utóbbi hetekben Orbán Viktor feltűnően kampányolt a szintén illiberális nézeteket valló Andrej Babiš cseh miniszterelnöknek. Amint azt a 444.hu is felidézte, szeptemberben, Babiš egyik kampányrendezvényén például azt mondta:

„Én nagyon régóta figyelem a cseh politikát, és mindig is irigykedtünk önökre. Mindig is előttünk jártak egy-két lépéssel, és ez ma sincsen másképpen.”

Akkoriban ez a mondat csak egy udvarias kijelentésnek tűnt a magyar miniszterelnök részéről. Ma már azonban egészen más jelentést kap mindez, mivel

a cseh miniszterelnök megbukott a választáson egy korrupciós ügy miatt!

Ennek fényében most már elég kínos lehet Orbán számára az a mondata, hogy a csehek pár lépéssel előttünk járnak. A cseh választások előtt kerültek ugyanis napvilágra a Pandora-iratok, bennük Andrej Babiš eltitkolt vagyonával, egy 5,4 milliárd forint értékű villával a francia Riviérán.

Orbán akkori kijelentése mai értelmezésben akár azt is jelentheti, hogy amit Csehországban láthatunk, az Magyarország jövője és őrá is hasonló sors várhat.

És ez nem csak afféle utólagos belemagyarázás, mivel amint azt mi is megírtuk, Orbán körül egymás után hullanak el a szövetségesei. Különösen figyelmeztető lehet számára, ahogy Európa keleti felén sorra buknak le korrupcióval a politikusok – erről külön elemzést is készített a 444.hu. Az amerikai szankciók a bolgár és albán választások előtt robbantottak ki korrupciós ügyeket, nem sokkal később pedig a Fico-kormány korábbi pénzügyminiszteréről derült ki, hogy milyen tengerre néző luxusvillát szerzett magának. A nemrég szintén korrupciós ügyben lebukott Sebastian Kurz osztrák kancellár szintén jó kapcsolatokat ápolt a magyar miniszterelnökkel. A kérdés ezek után már csak az:

Vajon Orbán Ügyeiről milyen bizonyítékok kerülnek elő a választás előtt?

Egy biztos: ha lesz ilyen, a Fidesz várhatóan Brüsszelt fogja vádolni, ez kikövetkeztethető abból, ahogy Szijjártó Péter idén májusban megvédte a cseh kormányfőt. Akkor azt mondta, Andrej Babiš ellen „célzott politikai kilövési kísérlet zajlik”, mivel „túlságosan hangosan ment szembe” a liberális fősodorral és képviseli nemzete érdekeit, ezért ugyanolyan támadás zajlik ellene, mint amilyenek Magyarországgal szemben is rendszeresek.

Arról, hogyan fogy Orbán körül a levegő, az alábbi cikkünkben olvashat részletesebben:

Ez Orbánt is magával ránthatja: olyan dolog történt szombaton, amire nem számított

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!