Aggasztó adatokat közöltek – Ide vezetett az Orbán-kormány rossz kormányzása!

Egy nemrég megjelent világszintű kutatás mutatott rá, hogy a magyar nyugdíjasok rémisztő helyzetben vannak, ráadásul az az álom, hogy hazánkban az életszínvonal valaha is utoléri Ausztriát, Csehországot vagy a régió más országát, nem fog megvalósulni.

A francia Natixis bank tanulmányát a hvg.hu ismertette, melyben 44 ország időseinek helyzetét vizsgálták és hasonlították össze négy fő szempont alapján. Ezek között volt például az egészségügy helyzete, az infláció mértéke, illetve a jövedelmi viszonyok.

A globális nyugdíj-index szerint, Magyarország teljesítménye az évek múlásával folyamatosan romlik,

a régió országai közül pedig szinte minden vizsgált mutató alapján a sereghajtók vagyunk!

Az egészségindex és az életminőség-index az egyik legszembeötlőbb, ezekben mutatkozik meg leginkább az ország leszakadása a versenytársaktól, de az időskori pénzügyekben is sereghajtó helyen állunk.

Az ország jövedelmi viszonyait nézve, egyetlen mutatóban sikerült csak megelőznünk egyetlen szomszéd országot, Szlovákiát, mégpedig a jövedelemegyenlőtlenségeket mérő “anyagi jólét-indexben”.

Így végül Magyarország a globális nyugdíj-indexen (GRI) mindössze 58 pontot szerzett,

amivel a régió legrosszabb teljesítményét nyújtotta!

A kutatásban szereplő 44 ország közül pedig csupán a 33. helyet sikerült megszereznünk, mögöttünk pedig olyan országok végeztek, mint például India, Chile, vagy Brazília.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!