Váratlan ellenállásba ütközött Orbán a beszéde előtt a Várkert bazárnál

Fotó: Kaufmann Balázs / 444

Tiltakozók várták a Demográfiai Csúcs résztvevőit a Várkert Bazárnál

szúrta ki a 444.

A csúcsot a kormány hívta össze, csütörtöktől indul, a Fidesz politikusai mellett több külföldi szélsőjobboldali politikus is felszólal. Beszédet mond Orbán Viktor is. Az érkezőket csütörtök reggel egy flashmob várta, a Nőkért Egyesület aktivistái egy molinót feszítettek ki a helyszínen.

A molinóra a tiltakozók azt írták:

A MI PÉNZÜNKBŐL? NEM!
A MI TESTÜNKRŐL? NEM!
NÉLKÜLÜNK? NEM!

A résztvevők egy közleményt is kiadtak a tiltakozással egy időben. Ebben úgy fogalmaztak: a családbarát kormánynak az ultrakonzervatív szélsőségesekkel való lepaktálás helyett a családok tényleges védelmével, azon belül a családtagjaikat bántalmazók – potenciális leendő családirtók – idejében történő megfékezésével kellene foglalkoznia.

Ha az emberi jogok nem hatják meg a kormányt, abban az esetben felhívjuk a figyelmet, hogy a családon belüli erőszak következtében megölt nők már nem fognak szülni, és a családon belüli erőszak következtében megölt gyerekek már nem fognak felnőni és maguk is családot alapítani, gyerekeket vállalni. A régióspecifikus demográfiai problémáknak sem lehet megoldása a nők jogainak csorbítása és a fundamentalista, szélsőjobboldali ideológia. Magyarország szekuláris állam, a törvényhozást nem befolyásolhatják vallási dogmák. A kormánynak a testi önrendelkezésen, szexuális autonómián és informált döntésen alapuló, felelős gyermekvállalást kell támogatnia, és tiszteletben kell tartania a nők termékenységükkel kapcsolatos döntéseit

– írták a közleményben.

Igazi szélsőjobboldali sztárparádét várnak egyébként a rendezvényre. A fideszesek mellett az egyesület összesítése szerint többek között olyanok szólalnak fel, mint:

  • Mike Pence, Donald Trump volt alelnöke, aki szerint az óvszer nem hatékony a szexuális úton terjedő betegségek megelőzésére,
  • Marion Maréchal-Le Pen, akinek nézetei az abortuszról szigorúbbak a francia katolikus egyházénál is,
  • Sharon Slater, aki szerint a szexedukáció “háború a gyerekek ellen”,
  • és Sophia Kuby, aki a nők tudatos karrierfeladását dicsőíti.
Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!