Gyűlöletkeltő matricák lepték el Pécset: a polgármester azonnal feljelentést tett

„Pusztítsd a szörnyet!”

– ez szerepel azokon a matricákon, amelyek Pécs belvárosában tűntek fel péntekre virradóra. A Mi Hazánkos logóval ellátott matrica fel is sorolja, kit vagy mit kell elpusztítani: LMBTQ+, ateizmus, marxizmus, liberalizmus, feminizmus, gender.

A matricák kapcsán Péterffy Attila, a város polgármestere adott ki közleményt. Mint fogalmazott: a plakátok felvetik a Büntetőtörvénykönyv 332. paragrafusába ütköző közösség elleni uszítás gyanúját, ezért ismeretlen tettes ellen haladéktalanul feljelentést tesz.

Azt, hogy a Mi Hazánk Ifjai logójával ellátott matricákat elhelyezők bűncselekményt követtek-e el, a hatóságok dolga felderíteni és a bíróságé eldönteni. Az azonban egészen biztos, hogy nagymúltú, befogadó, sokszínűségére büszke városunk közössége nem tűri el, hogy az utcáin ocsmány, gyűlöletkeltő plakátok jelenjenek meg

– fogalmazott a polgármester.

A matricák apropóját az adhatta, hogy a városban szombaton rendezik meg a város első Pride-felvonulását. A Szabad Pécs információi szerint a rendőrség lezárja majd a program során az egész belvárost. A Mi Hazánk is tüntetni fog a Pride ellen, Kővári János egykori fideszes országgyűlési képviselő pedig aláírásgyűjtést szervezett azért, hogy ne tartsák meg a felvonulást.

(Városikurír nyomán)

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!