Elkezdődött? Megdöbbentő posztban borította a bilit a Pesti Srácok szerkesztősége

Sokan gyanították, hogy a kormányváltáshoz közeledve és az uniós források kiapadásával egyre több lesz a belső feszültség a Fidesz háza táján. Ez most előbb be is látszik következni, mint arra számítani lehetett, az első vért a Pesti TV és a Pesti Srácok szerkesztősége ontotta ki csütörtökön, amikor is egy közös közleményt tettek közzé, melyben tiltakozásukat fejezték ki, hogy

hetek óta szerződések és finanszírozás nélkül kell készíteniük a tartalmaikat.

Mint ismert: az alig néhány hónapja indított csatorna beindítása 800-1000 millió forint közötti összegbe került, amelyet egy Mészáros Lőrinc pénzével sáfárkodó vagyonkezelő, a Bizalom Vagyonkezelő tolt bele a tulajdonos cégekbe.

Az ígéretes indulás ellenére a Pesti TV feje fölött már idén májusban elkezdtek gyűlni a viharfelhők, amikor finanszírozási problémáik keletkeztek, értesülések szerint késtek a fizetések a tévénél, a cégnek pedig közösségi finanszírozáshoz kellett folyamodnia.

A Media1 korábban arról írt, hogy a Pesti TV médiaszolgáltatója, a Vaszily Miklós érdekeltségébe tartozó Progressive Media vizsgálatot rendelt el a tévénél a pénzügyi visszásságok miatt. Szeptember elsején pedig a tévé felmondta a gyártási szerződését a Gerilla Press Kft-vel, ami a főszerkesztő Huth Gergely, és a felelős kiadó Szenvedi Zoltán érdekeltségébe tartozott. Eszerint a műsorok gyártása átkerült egy másik céghez, ami a TV2 műsorait is készíti.

A csütörtöki közleményt a Pesti Srácok kiadója, az Insider Media, illetve a Gerilla Press adta ki közösen. Ebben a közleményben azt írják, hogy amikor a Progressive Media átvette a céget, semmilyen kifogásolható tevékenységet, kifizetést nem találtak és nem jeleztek feléjük.

(Telex nyomán)

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!