Elképesztő mit tett az idősekkel az Orbán-kormány – Ez minden nyugdíjast érint!

Az elmúlt évek rossz politikája miatt egyre jobban leszakadt az átlagnyugdíj a nettó átlagfizetéshez képest, ez pedig egyedül Orbánéknak köszönhető!

Tóth Bertalan, az MSZP társelnöke tette közzé, hogy milyen brutális különbség lett megfigyelhető az elmúlt 11 évben a nyugdíjak és a fizetések között.

A KSH szerint 2010-ben az átlagnyugdíj még a 74,5 százaléka volt a nettó átlagfizetésnek.

Most, 2021-ben az átlagnyugdíj már csak 54 százaléka az átlagkeresetnek!

Ezt hozta az idős embereknek a Fidesz értékrontó nyugdíjpolitikája – írja bejegyzésében Tóth, aki ennek bizonyítására egy grafikont is közzétett, ahol jól látható az egyre nagyobb különbség, a nyugdíjak folyamatos leszakadása a fizetésekhez képest.

240124484 4487857737938588 1580637812402984677 n
Forrás: Facebook.com / Magyar Szocialista Párt

Az MSZP szerint a biztos megélhetés idős korban is jár, ezért fel kell zárkóztatni az alacsony nyugdíjakat! Az ellenzéki párt azt akarja, hogy ne csak az infláció, hanem a fizetések növekedése is számítson a nyugdíjemelésnél! Ezen kívül szerintük a nyugdíjminimumot is legalább 70 ezer forintra kell növelni, és igazságosabban kell folytatni a 13. havi nyugdíj visszaépítését!

Ezekkel a lépésekkel a most még nélkülöző nyugdíjasok garantáltan több nyugdíjat kapnak majd! Azonban ezt a programot, mely érdemi és valós segítséget nyújtana az időseknek és lehetővé tenné a magasabb nyugdíjakat,

a Fidesz nem vezetné be, mint ahogy az elmúlt 11 évben sem tették.

Ez csak akkor válik valóra, ha az MSZP-Párbeszéd szövetség jelöltjeire és Karácsony Gergely miniszterelnök-jelöltre szavaznak minél többen az előválasztáson!

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!