Végzetes beismerést tettek közzé – Ez könnyen az Orbán-kormány vesztét okozhatja!

Orban ideges őrjöng

Július elején publikálta a Központi Statisztikai Hivatal az Orbán-kormány szegénységi bizonyítványát, melyből egyértelműen kiolvasható, hogy a Fidesz kormányzása alatt a szegények még szegényebbek lettek!

Erre hívta fel a figyelmet közösségi oldalán Tóth Bertalan, aki bejegyzésében Orbán egyik korábbi idézetét is mellékelte:

“Mi leszünk az a párt, ami elmondhatja magáról, hogy felszámolta a szegénységet Magyarországon.”

Az MSZP társelnöke ezzel kapcsolatban kifejtette, hogy ez egy “ordas nagy hazugság”, mivel Orbán ezt abban az évben mondta, amikor a KSH most közzétett számításai készültek, és mely szerint addig sohasem látott mértékben mélyült a szegénység Magyarországon.

A számok egyértelműen azt bizonyítják, hogy a Fidesz kormányzása alatt a szegények még szegényebbek lesznek, ugyanis a szegénységi rés mértéke 2019-ben a 65 év feletti nők esetében 40 százalék volt, ami 2010-hez képest közel megnégyszereződött, a 18 év alatti gyermekek esetében pedig 10 év alatt megduplázódott és már 47,6 százalék volt” – írja Tóth.

A frakcióvezető kiemeli, hogy “a kiváltságos 1 százalék világából, ahol főúri kúriák épülnek, 1,5 milliós ajándékba kapott karórák röpködnek, és többmilliós fizetések lapulnak a zsebekben, valóban nem látszik, hogy mit jelent mélyszegénységben élni. A számok azonban nem hazudnak, azzal, hogy a Fidesz bevezette az inflációkövető nyugdíjemelést és nem hajlandó emelni a 13. éve változatlan összegű családi pótlékon, szegénysorba lökött rengeteg családot és idős embert.

A legtragikusabb pedig az, hogy ez a statisztika még a válság előtti állapotokat mutatja be.”

Tóth Bertalan bejegyzésében felhívta továbbá a figyelmet az MSZP programjára is, ami azt ígéri, hogyha jövőre a pártja által támogatott miniszterelnök-jelölt, Karácsony Gergely alakíthat kormányt, akkor egy olyan Magyarországot hoznak létre, amelyben az emberek segítséget és esélyt kapnak, ahol a jobb élet nem privilégium lesz.

“Az MSZP azt akarja, hogy a 13 éve változatlan családi pótlék összege emelkedjen a duplájára, valamint a gyes és a gyet összege radikálisan növekedjen és az összes családtámogatási juttatás értékállósága törvényben legyen biztosítva! Továbbá a gyermekek utáni adókedvezmény, a négy- vagy többgyermekes anyák kedvezménye, illetve a 25 évnél fiatalabbak, és az első házasok kedvezménye megtartása mellett az alacsony jövedelmű, adókedvezményre jogosult családoknak kiegészítő családi pótlékot is kell juttatni” – írja az MSZP társelnöke, majd hozzátette:

Meg kell szüntetni az időskori szegénységet és fel kell zárkóztatni az alacsony nyugdíjakat, a 28.500 forintos nyugdíjminimumot ezért fel kell emelni a minimálbér 50 százalékára.”

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!