Orbánék ezzel túl messzire mentek – Az Európai Bizottság kemény fellépést ígért!

Megkezdődött az Európai Parlamenti vita, melyben az egyik fő téma a magyar kormány homofób törvénye, mely a legtöbbek szerint nincs összhangban az unió alapértékeivel sem!

A vita során Ursula von der Leyen és Manfred Weber is elmondta véleményét, melyben keményen bírálták Orbánékat, majd belengették, hogy nem marad következmények nélkül a Fidesz-kormány ezen lépése.

Az atv.hu közlése szerint, az Európai Bizottság elnöke beszédében ismét elmondta, hogy szerinte szégyenteljes a magyar kormány által alkotott törvény, és kifejtette, hogy az mélyen ellentmond többek között az unió alapértékeinek és az emberi jogoknak is.

“Minden lehetőséget ki fogunk használni, hogy az alapértékeket megvédjük”

– hangsúlyozta beszédében von der Leyen, majd hozzátette, hogyha Magyarország nem módosítja a törvényt, a Bizottság élni fog a hatalmával.

A politikus azt is kiemelte, hogy az unión belül nem lehetnek LMBTQI-mentes területek, mivel ezek az emberek is a társadalmunk részéi, és nem lehet őket stigmatizálni.

Ezt követően a Fidesz korábbi pártcsaládjának, az Európai Néppártnak a vezetője, Manfred Weber szólalt fel, aki hasonlóan Ursula von der Leyenhez, szégyennek nevezte a törvényt, amit Magyarországon elfogadtak. Ezzel kapcsolatban elmondta azt is, hogy a Néppárt közös állásfoglalást fog kiadni.

“Mindannyian érezzük, hogy túl messze ment a magyar kormány”

– jelentette ki Weber.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!